Božić i Badnjak treba da odagnu nevolje od nas!

Čuvar patrijarškog trona Srpske pravoslavne crkve, mitropolit dabrobosanski Hrizostom osveštao je večeras badnjak koji je naložen ispred male Crkve kod Hrama Svetog Save na Vračaru i pozvao srpski narod da se raduje i veseli i da ne dozvoli da mu tuge i nevolje pokvare ovaj veliki praznik.

Srbija 06.01.2021 | 16:59
Božić i Badnjak treba da odagnu nevolje od nas!

Mitropolit Hrizostom je pravoslavnim vjernicima poželio srećno Badnje veče, istakavši da Srbi kao jedini pravoslavni narod prinose badnjak, koji ima veliki značaj jer simbolizuje rođenje Gospoda Isusa Hrista u Vitlejemu Judejskom.

"Božić i Badnjak su prilika da sve nevolje odagnamo od sebe, da damo sebi više radosti i veselja u našim domovima, porodicama, u našem narodu i našoj crkvi", rekao je mitropolit Hrizostom u besjedi okupljenom narodu.

Čuvar patrijarškog trona je naglasio da će se milošću i blagošću Božjom sve pobijediti, te ukazao da je Bog "došao da bude sa nama".

"On je manuil – on je sa nama uvijek i neprestano i zato se radujmo i veselimo i večeras i noćas i sutra, i sve naredne dane ako Bog da. Neka je srećno i blagosloveno, sve vas pozdravljam radosnim pozdravom: Mir Božji, Hristos se rodi!", poručio je vladika Hrizostom.

Čuvar patrijarškog trona Srpske pravoslavne crkve, mitropolit dabrobosanski Hrizostom sutra će, na Božić, u Hramu Svetog Save služiti svetu arhijerejsku liturgiju.

(BN/Srna Foto: Tanjug) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ne-inficirani osmeh

06.01.2021 17:38

Sretna badnjice, i manje nastojana za redefinisanje cetralnih nervatura. Zivo, zadovoljno, sa bliznjima, ne dajte nepravilno i losem, branite dobro, onako kako je to medju dobrima ljudima, i ljudima koji su tu da mole za oprostaj gresaka, dakle ne po mom programu ili medijima. Kako god sretne Badnjice, sretan blag i cestit Bozic 2021.

ODGOVORITE
Name

Само

06.01.2021 19:38

Ако се ми поправимо. По вјери нашој и добрим дјелима ће и невоље да јењавају.

ODGOVORITE
Name

Eto hoće...

06.01.2021 22:50

Sve nedaće koje me prate nestadoše...sa Božićem. Sada nemam nikakvih briga i sve mi je potaman... Ma sve!

ODGOVORITE