Novi trijumf Igokee u FIBA Ligi šampiona

Košarkaši Igokee pobijedili su Hapoel iz Jerasulima rezultatom 75:73 u svom trećem nastupu u FIBA Ligi šampiona.

Košarka 22.12.2020 | 21:11
Novi trijumf Igokee u FIBA Ligi šampiona

Gosti su imali prednost na početku utakmice od 3:0, a onda su izabranici trenera Dragana Bajića serijom 11:0 prešli u vođstvo. Odlično je u ovom trenucima Igokea kontrolisala skok i onemogućila igru gostujućeg tima u oba reketa, a košarkaše Hapeola u tim trenucima nije služio ni šut pa je sa osam koševa viška (20:12) domaći tim otišao na prvi odmor.

Jedina nerješiva enigma u timu Hapoela bio je Sulejman Bramoh (u prvom poluvremenu postigao 20 poena) koji je bio opasan i pod košem ali i sa distance.

Drugu četvrtinu Igokea otvara serijom 5:0, trojkom Jošila i sa dva poena Fundića za plus 13 (25:12).

Na polovoni druge dionoce Igokea je imala višak od 10 poena (31:21), a onda je Hapoel, serijom 10:0 uspio vratiti rezultatsku neizvjesnost u meč.

Gosti su, serijom 5:0 stigli i do vođstva od tri poena viška na 69 sekundi do poluvremena (38:35), ali je domaći tim uzvario na isti način i sa tri poena Karmajkla i dva Klemonsa Igokea je na odmor otišla sa dva poena viška (40:38).

Hapoel treću dionicu otvara serijom 5:0 ali to nije bio najveći problem za Igokeu, s obzirom da je Džeki Karmajkl odmah na startu drugog poluvremena zaradio treću ličnu grešku. Narednih sedam miuta se praktično igralo u rezultatskoj klackalici, u kojoj se nijedan tim nije uspio odvojiti na ozbiljniju prednost sve dok domaći na dva minuta do kraja nisu uspjeli doći do plus šest, međutim Vislon je trojkom ponovo uspio da prepolovi tu prednost. U zanimljivoj završnici treće dionice oba tima su poentirala, a Igokea je u odlučiujućih deset minuta ušla sa dva poena viška (57:55).

Jake odbrane obilježile su početak poeldnje dionice. Igokea je imala višak od četiri poena, a onda je Blat pogodio trojku, u narednom napadu Atić pravi korake. Isti igrač se sjajno iskupio, prvo je rampom zaustavio Bramoha, a onda od koša do koša povukao loptu i pogodio za plus tri (63:60).

Zalmanson je pogodio dva bacanja, a u ovoim trenucima, polovinom četvrte dionice, Igokea je vezala tri izgubjene lopte, što gosti nisu iskoristitli, a onda je Atić pogodio ponovo za plus tri. Iako je značajno limitiran njegov učinak u nastavku Bramoh sa dva poena drži Hapoel u igri (65:64).

Jedan od ključnih poena postogao je Jošilo kada je ubacio trojku na tri minuta i osam sekundi do kraja, za plus pet Igokee (69:64), a poslije koševa Kramera ponovo je Jošilo efikasan za plus šest.

Na minut i 39 sekundi do kraja sudoije su, prilikom izvođenja lopte Hapoela, dosudile Jošilu nesportsku ličnu, Braun je pogodio dva bacanja a onda u nastavku Bramoh dodao dva poena za prilazak na samo dva poena (71:69). Odmah u narednom napadu Karmajklu je svirana lična u napadu, i to peta na 69 sekundi do kraja.

Uspjela je Igokea da se odbrani, a na 47 sekundi do kraja trener domaćih Dragan bajić pozvao je tajm-aut, a na 30 sekundi do kraja pogodio je Voler iz teške situacije za plus četiri. Nakon što je promašio dva bacanja Tomas je na drugoj strani pogodio poslije ofanzoivnog skoka. Na drugoj strani jedno od dva bacanja pogodio je Voler, a gostima je ostalo 8,4 sekunde da nadoknade manjak od tri poena.

Igokea se odlučila na faul i posjed na pet sekundi do kraja i poen viška. Lopta je otišla u ruke Voleru koji je pogodio jedno bacanje što je bilo dovoljno za pobjedu.

Najefikasniji u Igokei bio je Jošilo sa 17 poena dok je Hapoel predvodio Bramoh sa 29 koševa. Meč je trajao dva sata i 11 minuta.

(Srpskainfo Foto: FIBA)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Xxx

22.12.2020 20:23

Igokea nije nista duzna. Kako to.

ODGOVORITE
Name

Svarog

22.12.2020 20:43

Bravo

ODGOVORITE