Нови тријумф Игокее у ФИБА Лиги шампиона

Кошаркаши Игокее побиједили су Хапоел из Јерасулима резултатом 75:73 у свом трећем наступу у ФИБА Лиги шампиона.

Кошарка 22.12.2020 | 21:11
Нови тријумф Игокее у ФИБА Лиги шампиона

Гости су имали предност на почетку утакмице од 3:0, а онда су изабраници тренера Драгана Бајића серијом 11:0 прешли у вођство. Одлично је у овом тренуцима Игокеа контролисала скок и онемогућила игру гостујућег тима у оба рекета, а кошаркаше Хапеола у тим тренуцима није служио ни шут па је са осам кошева вишка (20:12) домаћи тим отишао на први одмор.

Једина нерјешива енигма у тиму Хапоела био је Сулејман Брамох (у првом полувремену постигао 20 поена) који је био опасан и под кошем али и са дистанце.

Другу четвртину Игокеа отвара серијом 5:0, тројком Јошила и са два поена Фундића за плус 13 (25:12).

На половони друге дионоце Игокеа је имала вишак од 10 поена (31:21), а онда је Хапоел, серијом 10:0 успио вратити резултатску неизвјесност у меч.

Гости су, серијом 5:0 стигли и до вођства од три поена вишка на 69 секунди до полувремена (38:35), али је домаћи тим узварио на исти начин и са три поена Кармајкла и два Клемонса Игокеа је на одмор отишла са два поена вишка (40:38).

Хапоел трећу дионицу отвара серијом 5:0 али то није био највећи проблем за Игокеу, с обзиром да је Џеки Кармајкл одмах на старту другог полувремена зарадио трећу личну грешку. Наредних седам миута се практично играло у резултатској клацкалици, у којој се ниједан тим није успио одвојити на озбиљнију предност све док домаћи на два минута до краја нису успјели доћи до плус шест, међутим Вислон је тројком поново успио да преполови ту предност. У занимљивој завршници треће дионице оба тима су поентирала, а Игокеа је у одлучиујућих десет минута ушла са два поена вишка (57:55).

Јаке одбране обиљежиле су почетак поелдње дионице. Игокеа је имала вишак од четири поена, а онда је Блат погодио тројку, у наредном нападу Атић прави кораке. Исти играч се сјајно искупио, прво је рампом зауставио Брамоха, а онда од коша до коша повукао лопту и погодио за плус три (63:60).

Залмансон је погодио два бацања, а у овоим тренуцима, половином четврте дионице, Игокеа је везала три изгубјене лопте, што гости нису искориститли, а онда је Атић погодио поново за плус три. Иако је значајно лимитиран његов учинак у наставку Брамох са два поена држи Хапоел у игри (65:64).

Један од кључних поена постогао је Јошило када је убацио тројку на три минута и осам секунди до краја, за плус пет Игокее (69:64), а послије кошева Крамера поново је Јошило ефикасан за плус шест.

На минут и 39 секунди до краја судоије су, приликом извођења лопте Хапоела, досудиле Јошилу неспортску личну, Браун је погодио два бацања а онда у наставку Брамох додао два поена за прилазак на само два поена (71:69). Одмах у наредном нападу Кармајклу је свирана лична у нападу, и то пета на 69 секунди до краја.

Успјела је Игокеа да се одбрани, а на 47 секунди до краја тренер домаћих Драган бајић позвао је тајм-аут, а на 30 секунди до краја погодио је Волер из тешке ситуације за плус четири. Након што је промашио два бацања Томас је на другој страни погодио послије офанзоивног скока. На другој страни једно од два бацања погодио је Волер, а гостима је остало 8,4 секунде да надокнаде мањак од три поена.

Игокеа се одлучила на фаул и посјед на пет секунди до краја и поен вишка. Лопта је отишла у руке Волеру који је погодио једно бацање што је било довољно за побједу.

Најефикаснији у Игокеи био је Јошило са 17 поена док је Хапоел предводио Брамох са 29 кошева. Меч је трајао два сата и 11 минута.

(Српскаинфо Фото: ФИБА)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Xxx

22.12.2020 20:23

Игокеа није ниста дузна. Како то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сварог

22.12.2020 20:43

Браво

ОДГОВОРИТЕ