Zvezda veliki klub, ostvarila najveće uspjehe

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić sumirao je utiske na kraju 2020. godine i vreme provedeno otkad je u klubu.

Fudbal 19.12.2020 | 09:45
Zvezda veliki klub, ostvarila najveće uspjehe

"Volim da podsećam da ne bismo zaboravili, kada sam došao u klub, da ne tražim ni podršku, ni novac, samo vreme da napravimo veliku Zvezdu. Nadam se da smo to uspeli, verujem da je Zvezda napravila najveće uspehe u proteklih 25 godina", rekao je Terzić.

Zvezdin direktor je posebno istakao novac koji je klub zaradio u prethodnih nekoliko godina.

"Uspesi su prepoznati van granica, pa sam tako dobio poziv prestižnog univerziteta Hajdelberg da budem predavač i govorim o uspesima Zvezde. Mi smo za šest i po godina doneli 130.000.000 evra. Ne znam koliko kompanija je to uspeli iz Srbije... Platili smo 25 miliona evra samo državi na porez, u infrastrukturu smo ulažili 7.000.000. U ovom periodu smo u plusu 20.000.000 evra".

Terzić najavljuje i petu titulu šampiona Srbije u svom mandatu.

"Osvojili smo četiri titule, a duboko sam uveren da ćemo osvojiti i petu. Mnogo potcenjuju Superligu Srbije, a ona je 16. u Evropi. Podigli smo koeficijent u velikoj meri, kako naš tako i zemlje. Stvorili smo konkurentan tim da odgovori svim ciljevima, koji ima veliku tržišnu vrednost".

Direktor Zvezde ističe da su od dobrih rezultata njegovog kluba direktor profitirali i ostali srpski klubovi.

"Igrali smo četiri grupne faze UEFA takmičenja, doveli smo velikane, Arsenal, Liverpul, PSŽ, Totenhem, Bajern, Napoli, sada Milan. Dva puta smo igrali proleće. Na ime solidarnosti i rezultata u Evropi, doneli smo 8.000.000 evra za razvoj našeg fudbala u celoj zemlji. Direktno svim klubovima"

Terzić je pomenuo i svoje "naslednike".

"Napravili smo održiv sistem u Crvenoj zvezdu,i ako jednog dana odemo, ostavićemo naslednicima kapitalno nasleđe, da mogu bez probema da ostvaruju prihod".

(B92/M.S.) 

Komentari / 0

Ostavite komentar