Danas stabilno, prohladno i maglovito

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će se zadržati stabilno, prohladno i maglovito vrijeme na sjeveru i istoku, a u ostalim predjelima sunčano i prijatnije sa temperaturom od tri do osam, na jugu i do 12 stepeni Celzijusovih.

Republika Srpska 17.01.2020 | 08:11
Danas stabilno, prohladno i maglovito

Ujutru i prije podne biće vedro i prohladno sa slabim mrazom, u planinama jačim, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Češća pojava magle ili niske oblačnosti na sjeveru i istoku u urbanim sredinama, oko riječnih tokova, po kotlinama i visoravnima, koja će se u sjevernom pojasu zemlje zadržavati i tokom dana.

U ostalim predjelima i planinama biće sunčano uz malu oblačnost.

Duvaće slab vjetar istočnog i jugoistočnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha od tri do osam, na jugu do 12, a u mjestima sa maglom i planinama od minus jedan stepen Celzijusov.

Temperatura izmjerena jutros u 7.00 časova: Sokolac minus 10 stepeni Celzijusovih, Han Pijesak i Gacko minus sedam, Sarajevo, Šipovo, Drinić, Čemerno, Srebrenica i Nevesinje minus pet, Ribnik, Rudo i Bileća minus četiri,
Mrkonjić Grad, Tuzla, Višegrad i Foča minus tri, Doboj i Bijeljina minus dva, Srbac i Zvornik minus jedan, Banjaluka, Prijedor nula, Bjelašnica i Novi Grad jedan, Trebinje tri, Mostar šest i Neum osam stepeni Celzijusovih.

Visina snijega: Han Pijesak 28 centimetra, Sokolac 10, Višegrad i
Srebrenica četiri i Rudo tri centimetra.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar