Sud BiH danas oslobodio Jerka Lijanovića

Apelacionog odjeljenja Suda BiH izreklo je danas oslobađajuću presudu Jerki Ivankoviću Lijanoviću, bivšem ministru u Vladi FBiH i lideru stranke Radom za boljitak. Na taj način, oslobođen je svih optužbi Tužilaštva BiH.

Bosna i Hercegovina 08.11.2019 | 13:29
Sud BiH danas oslobodio Jerka Lijanovića
U toku je obrazloženje presude koju je pročitao sudija Senadin Begtašević.

Osim Jerke Lijanovića, optužbi su oslobođeni i njegov brat Slavo Ivanković Lijanović, ali i Milorad Bahilj, bivši ministar trgovine u Vladi FBiH, Željko Mikulić, Mirjana Šakota, Mirko Galić, Miroslav Čolak i Draženko Kvesić.

Riječ je podsjećamo o ponovljemom suđenju. Prije dvije godine, Jerko Lijanović je bio osuđen na 12 godina zatvora, ali je osuđujuća presuda u maju ove godine ukinuta i naređeno novo suđenje, piše Avaz.ba

Optužnica Tužilaštva BiH teretila je optuženog Jerka Ivankovića Lijanovića i druge da su počinili krivična djela organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom pranje novca; neplaćanje poreza i porezne utaje te u vezi s krivotvorenjem ili uništavanjem poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava. Bile su optužene i pravne osoba „Farmer“ d.o.o. Široki Brijeg – organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neplaćanje poreza; Pravna osoba „Farmko“ d.o.o. Široki Brijeg – organizirani kriminal u vezi s produženim krivičnim djelom porezne utaje i neplaćanje poreza i pravna osoba „Optimum“ d.o.o. Široki Brijeg – organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom porezne utaje.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Dzoo

08.11.2019 14:06

Sve je to njima Covic spakovao ajde neka Komsicu tako nesto napakuje !

ODGOVORITE
Name

Jugo

08.11.2019 16:03

Sramota. Losa poruka omladini i demoralisanje za ostati. Banda zavladala.

ODGOVORITE
Name

Zile

08.11.2019 18:52

mislim daj ezakazalo tuzilastvo toliki kriminalci politiçari a svi su oslobodeni a pokrali komplet drzavu sramota za sustvo I tuzilastvo

Name

Nostalgija

08.11.2019 19:53

E pa samo je on jos nedostajao politickom Sarajevu pa da potpuno podijele vlast na nivou FBiH. Bez razloga nisu bili osudjeni u prvostepenom postupku. Sta je onda razlog za oslobadjajucu presudu. Koji je to interes u Sarajevu prevladao, ekonomski ili politicki.

ODGOVORITE
Name

Bojan Tovirac

11.11.2019 16:13

Zbog ovakvih stvari sam pobjegao sto dalje!

ODGOVORITE