Суд БиХ данас ослободио Јерка Лијановића

Апелационог одјељења Суда БиХ изрекло је данас ослобађајућу пресуду Јерки Иванковићу Лијановићу, бившем министру у Влади ФБиХ и лидеру странке Радом за бољитак. На тај начин, ослобођен је свих оптужби Тужилаштва БиХ.

Босна и Херцеговина 08.11.2019 | 13:29
Суд БиХ данас ослободио Јерка Лијановића
У току је образложење пресуде коју је прочитао судија Сенадин Бегташевић.

Осим Јерке Лијановића, оптужби су ослобођени и његов брат Славо Иванковић Лијановић, али и Милорад Бахиљ, бивши министар трговине у Влади ФБиХ, Жељко Микулић, Мирјана Шакота, Мирко Галић, Мирослав Чолак и Драженко Квесић.

Ријеч је подсјећамо о поновљемом суђењу. Прије двије године, Јерко Лијановић је био осуђен на 12 година затвора, али је осуђујућа пресуда у мају ове године укинута и наређено ново суђење, пише Аваз.ба

Оптужница Тужилаштва БиХ теретила је оптуженог Јерка Иванковића Лијановића и друге да су починили кривична дјела организирани криминал у вези с кривичним дјелом прање новца; неплаћање пореза и порезне утаје те у вези с кривотворењем или уништавањем пословних или трговачких књига или исправа. Биле су оптужене и правне особа „Фармер“ д.о.о. Широки Бријег – организирани криминал у вези с кривичним дјелом неплаћање пореза; Правна особа „Фармко“ д.о.о. Широки Бријег – организирани криминал у вези с продуженим кривичним дјелом порезне утаје и неплаћање пореза и правна особа „Оптимум“ д.о.о. Широки Бријег – организирани криминал у вези с кривичним дјелом порезне утаје.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Дзоо

08.11.2019 13:06

Све је то њима Цовиц спаковао ајде нека Комсицу тако несто напакује !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Југо

08.11.2019 15:03

Срамота. Лоса порука омладини и деморалисање за остати. Банда завладала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зиле

08.11.2019 17:52

мислим дај езаказало тузиластво толики криминалци политиçари а сви су ослободени а покрали комплет дрзаву срамота за суство И тузиластво

Name

Носталгија

08.11.2019 18:53

Е па само је он јос недостајао политицком Сарајеву па да потпуно подијеле власт на нивоу ФБиХ. Без разлога нису били осудјени у првостепеном поступку. Ста је онда разлог за ослобадјајуцу пресуду. Који је то интерес у Сарајеву превладао, економски или политицки.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан Товирац

11.11.2019 15:13

Због оваквих ствари сам побјегао сто даље!

ОДГОВОРИТЕ