FRA: Monako je opet u kanalu!

Mec ubedljivo pobedio Monako, Amijen šokirao Lil! Šokantno drugo kolo subotnjeg dana fudbala u Francuskoj obeležila je ubedljiva pobeda Meca nad Monakom kao i šokantna pobeda Amijena nad Lilom.  Vijerina Nica u opasnom naletu! Srpska kolonija iz Monpeljea uzela bod u Bordou.

Fudbal 18.08.2019 | 09:54
FRA: Monako je opet u kanalu!
Lil je prethodne sezone bio apsolutni hit Lige 1, završili su takmičenje na drugoj poziciji iza šampiona Pari Sen Žermena.

Ovu novu sezonu započeli su pobedom, a nastavili porazom na gostovanu Amijenu, ali ruku na srce ekipu je napustio njen glavni igrač Nikola Pepe koji je za pozamašnu svotu novca prešao u Arsenal.

Amijen je golom Žirasija u 70. minutu utakmice došao do velike pobede i upisao tri boda u drugom kolu. Baš kao i Amijen, Mec je uspeo da pobedi Monako rezultatom 3:0, pa su "Kneževi" poraženi identičnim rezultatom kao u prošlom kolu, kada su na svom stadionu izgubili od Liona.

Dialo je već u 11. minutu utakmice doveo Mec u vođstvo sa beke tačke, da bi u 34. minutu Agilar ponovio grešku Seska Fabregasa iz prvog kola i zaradio direktan crveni karton, pa je Monako igrao sa igračem manje.

Isti igrač je prednost uvećao u 53. minutu, dok je Koad postavio konačan rezultat samo 13 minuta kasnije.

Tuluz je takođe minimalnim rezultatom pobedio Dižon, dok je Nica sa 2:1 slavila na gostovanju Nimu, a Bordo i Monpelje su podelili bodove.

Ako je nekome bilo čudno prethodnih dana zašto Monako panično kupuje pojačanja i interesuje se za gotovo sve igrače koji su dostupni na pijaci večeras je postalo jasno. U ovom timu nema kvaliteta i mora da se menja.

Samo šest meseci od velike rekonstrukcije biće potrebna nova, dakle još para da se potroše na različite igrače jer Leonardo Žardim nema nikakav materijal da napravi supeh. To je postalo jasno u Mecu protiv povratnika u Ligu 1 koji je porazio Kneževe sa čak 3:0.

Kao prošlog vikenda protiv Liona opet je isključenje jednog igrača Monaka otvorilo vrata debakla ovom timu. Prošle nedelje nesrećnik je bio Fabregas, a večeras skupoceni novajlja, desni bek Agilar, koji je dobio direktan crveni kod prednosti domačina od 1:0. Razbijena vojska sa juga Francuske u nastavku je pokušala da se pristojno izvuče sa ovog gostovanja, ali je primila još dva komada u drugom poluvremenu i potpisala kapitulaciju i poslednje mesto na tabeli.

Iznenađenje večeri u Ligi 1 priredio je Amijen koji je na svom terenu minimalno porazio Lil. Pogodak odluke postigao je nekadašnji napadač Kelna Serju Žirasi u 70. minutu. Bodu se radovala i srpska kolonija iz Monpeljea i to na gostovanju u Bordou gde je bilo 1:1. Mihailo Ristić je bio starter i igrao do 81. minuta dok je Petar Škuletić čitavu utakmicu odgledao sa klupe za rezerve gostujućeg tima.

Tuluz je stigao do premijerne pobede protiv Dižona zahvaljujući pogotku Makenga u 54. minutu, dok je Nica održala stoprocentni učinak na početku sezone važnom pobedom od 2:1 u gostima protiv Nima. Za samo 16 minuta ekipa Patrika Vijere spakovala je dva komada Krokodilima, koji ništa nisu mogli osim počasnog gola za koji se pobrinuo Ripar s bele tačke u nadoknadi prvog ploluvremena.

Francuska Liga 1, 2. kolo:

Nant – Olimpik Marsej 0:0 (0:0)

Amijen – Lil 1:0 (0:0)
Žirasi 70

Tuluz – Dižon 1:0 (0:0)
Makengo 54

Nim – Nica 1:2 (1:2)
Ripar 45+1p – Siprijen 10p, Ganago 16

Bordo – Monpelje 1:1 (0:1)
Maža 70 – Delor 22

Mec – Monako 3:0 (1:0)
Dialo 11p, 53, Koad 66

Nedelja:

15:00 Sent Etjen – Brest
17:00 Rems – Strazbur
21:00 Ren – PSŽ

Petak:

Lion – Anžer 6:0 (3:0)
Oar 11, Dembele 36, 65, Depaj 42, 48, Lukas 72

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar