ФРА: Монако је опет у каналу!

Мец убедљиво победио Монако, Амијен шокирао Лил! Шокантно друго коло суботњег дана фудбала у Француској обележила је убедљива победа Меца над Монаком као и шокантна победа Амијена над Лилом.  Вијерина Ница у опасном налету! Српска колонија из Монпељеа узела бод у Бордоу.

Фудбал 18.08.2019 | 09:54
ФРА: Монако је опет у каналу!
Лил је претходне сезоне био апсолутни хит Лиге 1, завршили су такмичење на другој позицији иза шампиона Пари Сен Жермена.

Ову нову сезону започели су победом, а наставили поразом на гостовану Амијену, али руку на срце екипу је напустио њен главни играч Никола Пепе који је за позамашну своту новца прешао у Арсенал.

Амијен је голом Жирасија у 70. минуту утакмице дошао до велике победе и уписао три бода у другом колу. Баш као и Амијен, Мец је успео да победи Монако резултатом 3:0, па су "Кнежеви" поражени идентичним резултатом као у прошлом колу, када су на свом стадиону изгубили од Лиона.

Диало је већ у 11. минуту утакмице довео Мец у вођство са беке тачке, да би у 34. минуту Агилар поновио грешку Сеска Фабрегаса из првог кола и зарадио директан црвени картон, па је Монако играо са играчем мање.

Исти играч је предност увећао у 53. минуту, док је Коад поставио коначан резултат само 13 минута касније.

Тулуз је такође минималним резултатом победио Дижон, док је Ница са 2:1 славила на гостовању Ниму, а Бордо и Монпеље су поделили бодове.

Ако је некоме било чудно претходних дана зашто Монако панично купује појачања и интересује се за готово све играче који су доступни на пијаци вечерас је постало јасно. У овом тиму нема квалитета и мора да се мења.

Само шест месеци од велике реконструкције биће потребна нова, дакле још пара да се потроше на различите играче јер Леонардо Жардим нема никакав материјал да направи супех. То је постало јасно у Мецу против повратника у Лигу 1 који је поразио Кнежеве са чак 3:0.

Као прошлог викенда против Лиона опет је искључење једног играча Монака отворило врата дебакла овом тиму. Прошле недеље несрећник је био Фабрегас, а вечерас скупоцени новајља, десни бек Агилар, који је добио директан црвени код предности домачина од 1:0. Разбијена војска са југа Француске у наставку је покушала да се пристојно извуче са овог гостовања, али је примила још два комада у другом полувремену и потписала капитулацију и последње место на табели.

Изненађење вечери у Лиги 1 приредио је Амијен који је на свом терену минимално поразио Лил. Погодак одлуке постигао је некадашњи нападач Келна Серју Жираси у 70. минуту. Боду се радовала и српска колонија из Монпељеа и то на гостовању у Бордоу где је било 1:1. Михаило Ристић је био стартер и играо до 81. минута док је Петар Шкулетић читаву утакмицу одгледао са клупе за резерве гостујућег тима.

Тулуз је стигао до премијерне победе против Дижона захваљујући поготку Макенга у 54. минуту, док је Ница одржала стопроцентни учинак на почетку сезоне важном победом од 2:1 у гостима против Нима. За само 16 минута екипа Патрика Вијере спаковала је два комада Крокодилима, који ништа нису могли осим почасног гола за који се побринуо Рипар с беле тачке у надокнади првог плолувремена.

Француска Лига 1, 2. коло:

Нант – Олимпик Марсеј 0:0 (0:0)

Амијен – Лил 1:0 (0:0)
Жираси 70

Тулуз – Дижон 1:0 (0:0)
Макенго 54

Ним – Ница 1:2 (1:2)
Рипар 45+1п – Сипријен 10п, Ганаго 16

Бордо – Монпеље 1:1 (0:1)
Мажа 70 – Делор 22

Мец – Монако 3:0 (1:0)
Диало 11п, 53, Коад 66

Недеља:

15:00 Сент Етјен – Брест
17:00 Ремс – Стразбур
21:00 Рен – ПСЖ

Петак:

Лион – Анжер 6:0 (3:0)
Оар 11, Дембеле 36, 65, Депај 42, 48, Лукас 72

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар