Đorđević: Ostali smo bez duha ekipe!

Teo na pregledima. . .  Selektor izuzetno žali zato što Dragan Milosavljević neće igrati na Svetskom prvenstvu. Govorio je u Atini i o stanju Lučića i Teodosića.

Košarka 18.08.2019 | 12:07
Đorđević: Ostali smo bez duha ekipe!
Reprezentacija Srbije odigrala je veoma dobar meč u subotu u Atini i rutinski pobedila Italiju, koja u sastavu bez Datomea, Galinarija i Heketa nije ravnopravan rival "orlovima".

Posle meča i trijumfa razlikom od čak 32 poena, selektor Aleksandar Saša Đorđević nakratko je pohvalio nastup svog tima na "Akropolis kupu", koji će završiti u nedelju, utakmicom protiv domaćina - Grčke u 19.30 časova (TV Arena sport).

"Iz odbrane smo krenuli u utakmicu, odbranom smo je završili. Zadovoljan sam, ima naznaka dobrih stvari. Još moramo da bolje prepoznajemo prednosti kada imamo visoke igrače u igri i te situacije bi trebalo još bolje da koristimo", rekao je on.

Naravno, uprkos pobedi, i dalje je prisutan težak osećaj zbog ozbiljne povrede Dragana Milosavljevića, kome je stradalo koleno u meču protiv Turske u petak, pa neće moći da igra na Svetskom prvenstvu (31. avgust - 15. septembar), a verovatno ni u većem delu sledeće sezone.

"Dobar turnir za nas, ali i veliki peh što je Dragan Milosavljević, 'duh' ove ekipe i igrač koji je primer ponašanja i odnosa prema igri i timu, doživeo povredu zbog koje će propustiti Svetski šampionat".

U Grčkoj zbog povrede nije Vladimir Lučić, čiji nastup na Mundobasketu nije ugrožen, kao ni kapiten Miloš Teodosić, koji od nedelje sprovodi intenzivne terapije povređenog stopala.

"Imamo još 13 dana do početka prvenstva, u Beogradu su dva igrača na koje računamo. Lučićev oporavak napreduje dobro i očekujemo da će on za pet-šest dana biti spreman da nam se pridruži, a Teodosiću sledi nova magnetna rezonanca i analize i situaciju sa njim pratimo iz dana u dan", dodao je Đorđević.

"Orlovi" se neće dugo zadržati u Srbiji posle povratka iz Atine, jer će od utorka biti na azijskom delu priprema za Mundobasket.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar