Ђорђевић: Остали смо без духа екипе!

Тео на прегледима. . .  Селектор изузетно жали зато што Драган Милосављевић неће играти на Светском првенству. Говорио је у Атини и о стању Лучића и Теодосића.

Кошарка 18.08.2019 | 12:07
Ђорђевић: Остали смо без духа екипе!
Репрезентација Србије одиграла је веома добар меч у суботу у Атини и рутински победила Италију, која у саставу без Датомеа, Галинарија и Хекета није равноправан ривал "орловима".

После меча и тријумфа разликом од чак 32 поена, селектор Александар Саша Ђорђевић накратко је похвалио наступ свог тима на "Акрополис купу", који ће завршити у недељу, утакмицом против домаћина - Грчке у 19.30 часова (ТВ Арена спорт).

"Из одбране смо кренули у утакмицу, одбраном смо је завршили. Задовољан сам, има назнака добрих ствари. Још морамо да боље препознајемо предности када имамо високе играче у игри и те ситуације би требало још боље да користимо", рекао је он.

Наравно, упркос победи, и даље је присутан тежак осећај због озбиљне повреде Драгана Милосављевића, коме је страдало колено у мечу против Турске у петак, па неће моћи да игра на Светском првенству (31. август - 15. септембар), а вероватно ни у већем делу следеће сезоне.

"Добар турнир за нас, али и велики пех што је Драган Милосављевић, 'дух' ове екипе и играч који је пример понашања и односа према игри и тиму, доживео повреду због које ће пропустити Светски шампионат".

У Грчкој због повреде није Владимир Лучић, чији наступ на Мундобаскету није угрожен, као ни капитен Милош Теодосић, који од недеље спроводи интензивне терапије повређеног стопала.

"Имамо још 13 дана до почетка првенства, у Београду су два играча на које рачунамо. Лучићев опоравак напредује добро и очекујемо да ће он за пет-шест дана бити спреман да нам се придружи, а Теодосићу следи нова магнетна резонанца и анализе и ситуацију са њим пратимо из дана у дан", додао је Ђорђевић.

"Орлови" се неће дуго задржати у Србији после повратка из Атине, јер ће од уторка бити на азијском делу припрема за Мундобаскет.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар