Ameri slabiji iz dana u dan: Ni Foks neće na SP!

Mladi plejmejker, sa kojim je Greg Popovič imao velike planove, otkazao je svoje učešće na Mundobasketu u Kini.  Ameri u potpunom rasulu: I Foks se odjavio za Mundobasket! Neverovatno je u kakvom se položaju nalazi Greg Popovič uoči Svetskog kupa.

Košarka 18.08.2019 | 08:57
Ameri slabiji iz dana u dan: Ni Foks neće na SP!
Četrnaest dana ostalo je do zvaničnog otvaranja Mundobasketa u Kini, a američka košarkaška selekcija nalazi se u potpunom rasulu!

U moru otkaza koji su već uručeni, poslednji u nizu koji se odlučio za ovakav potez je – Dearon Foks! Razlog? Da se maksimalno posveti za predstojeću sezonu, kako bi ispunio klupski cilj da se obezbedi plasman u plej-of! Možda ovakav plan deluje nerealno u situaciji kada konkurencija na Zapadu odavno nije bila ovako jaka, ali Vlade Divac, Peđa Stojaković i ostali rukovodeći kadrovi u timu sigurno znaju šta rade.

Branilac dva poslednja svetska zlata u ovom trenutku ostaje sa dva plejmejkera i krilna centra, po tri beka, krila i centra, a jedan od njih moraće da otpadne sa konačnog spiska.

Foksovo odustajanje od reprezentativnih obaveza u ovoj fazi priprema zaista je došlo kao iznenađenje, s obzirom da je dosad radio fantastično i bio jedan od najboljih igrača u timu. Pojedini su mu čak predviđali da će se „potući“ za mesto startnog pleja sa Kembom Vokerom, inače jedinim Ol star igračem u postojećem sastavu.

Podsetimo, od objavljivanja prvog spiska još u martu svoje učešće na Svetskom kupu otkazali su igrači poput Hardena, Dejvisa, Lilarda, Bila, Derozana, Lava, Laurija, Herisa, Mekoluma, Milsapa, Gordona, Vilijamsona, Dramonda, Rendla, Redika...

Spisak reprezentacije SAD za Svjetsko prvenstvo u Kini se sam "crta". Selektor Greg Popovič svakodnevno ostaje bez igrača koje je planirao i koje nije planirao.

U subotu je otkazao Dieron Foks (21), plejmejker Sakramento Kingsa, na koga je čuveni "Pop" ozbiljno računao, ali mladi Amerikanac ima drugačije planove.

Tamošnji portal "Yahoo sports" objavio je da će Foks otkazati učešće na Mundobasketu (31. avgust - 15. septembar) jer hoće da se fokusira na sljedeću sezonu Kingsa, sa kojima želi da igra u plej-ofu.

Bez njegovog imena, spisak američkih košarkaša za Svjetsko prvenstvo broji samo 13 igrača, pa je trenutno samo jedan prekobrojan, a ako ovaj trend bude produžen ne bi bilo iznenađenje da Pop "doselektuje" sastav, da bi imao neophodnih 12 za odbranu titule prvaka svijeta.

TRENUTNO SPISAK: Harison Barns (Sakramento), Džejlen Braun (Boston), Kajl Kuzma (Lejkers), Bruk Lopez (Milvoki), Kris Midlton (Milvoki), Donovan Mičel (Juta), Mejson Plamli (Denver), Markus Smart (Boston), Džejson Tejtum (Boston), Majls Tarner (Indijana), Kemba Voker (Boston), Džo Heris (Bruklin), Derik Vajt (San Antonio).

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar