Амери слабији из дана у дан: Ни Фокс неће на СП!

Млади плејмејкер, са којим је Грег Попович имао велике планове, отказао је своје учешће на Мундобаскету у Кини.  Амери у потпуном расулу: И Фокс се одјавио за Мундобаскет! Невероватно је у каквом се положају налази Грег Попович уочи Светског купа.

Кошарка 18.08.2019 | 08:57
Амери слабији из дана у дан: Ни Фокс неће на СП!
Четрнаест дана остало је до званичног отварања Мундобаскета у Кини, а америчка кошаркашка селекција налази се у потпуном расулу!

У мору отказа који су већ уручени, последњи у низу који се одлучио за овакав потез је – Деарон Фокс! Разлог? Да се максимално посвети за предстојећу сезону, како би испунио клупски циљ да се обезбеди пласман у плеј-оф! Можда овакав план делује нереално у ситуацији када конкуренција на Западу одавно није била овако јака, али Владе Дивац, Пеђа Стојаковић и остали руководећи кадрови у тиму сигурно знају шта раде.

Бранилац два последња светска злата у овом тренутку остаје са два плејмејкера и крилна центра, по три бека, крила и центра, а један од њих мораће да отпадне са коначног списка.

Фоксово одустајање од репрезентативних обавеза у овој фази припрема заиста је дошло као изненађење, с обзиром да је досад радио фантастично и био један од најбољих играча у тиму. Поједини су му чак предвиђали да ће се „потући“ за место стартног плеја са Кембом Вокером, иначе јединим Ол стар играчем у постојећем саставу.

Подсетимо, од објављивања првог списка још у марту своје учешће на Светском купу отказали су играчи попут Хардена, Дејвиса, Лиларда, Била, Дерозана, Лава, Лаурија, Хериса, Меколума, Милсапа, Гордона, Вилијамсона, Драмонда, Рендла, Редика...

Списак репрезентације САД за Свјетско првенство у Кини се сам "црта". Селектор Грег Попович свакодневно остаје без играча које је планирао и које није планирао.

У суботу је отказао Диерон Фокс (21), плејмејкер Сакраменто Кингса, на кога је чувени "Поп" озбиљно рачунао, али млади Американац има другачије планове.

Тамошњи портал "Yахоо спортс" објавио је да ће Фокс отказати учешће на Мундобаскету (31. август - 15. септембар) јер хоће да се фокусира на сљедећу сезону Кингса, са којима жели да игра у плеј-офу.

Без његовог имена, списак америчких кошаркаша за Свјетско првенство броји само 13 играча, па је тренутно само један прекобројан, а ако овај тренд буде продужен не би било изненађење да Поп "доселектује" састав, да би имао неопходних 12 за одбрану титуле првака свијета.

ТРЕНУТНО СПИСАК: Харисон Барнс (Сакраменто), Џејлен Браун (Бостон), Кајл Кузма (Лејкерс), Брук Лопез (Милвоки), Крис Мидлтон (Милвоки), Донован Мичел (Јута), Мејсон Пламли (Денвер), Маркус Смарт (Бостон), Џејсон Тејтум (Бостон), Мајлс Тарнер (Индијана), Кемба Вокер (Бостон), Џо Херис (Бруклин), Дерик Вајт (Сан Антонио).

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар