Puklo između Barse i Rajole, otišao i "čupavi" dječak!

Ćavi Simons trebalo je da bude predvodnik novog talasa Barselone u godinama koje dolaze, ali će to ipak učiniti u Pari sen Žermenu. . . Razlog su odnosi kluba sa poznatim agentom.  PSŽ ima opasan ulov: Ćavi iz Barselone, to obećava! Mladi Holanđanin zvanično u redovima Svetaca do 2022. godine.

Fudbal 24.07.2019 | 13:42
Puklo između Barse i Rajole, otišao i "čupavi" dječak!
"Čupavi" dečačić sa fotografije Ćavi Simons još kao osmogodišnjak je privlačio pažnju zbog fudbalskog talenta koji poseduje, a Barselona se nadala da će biti predvodnik novog talasa u godinama koje dolaze...

Međutim, mladi Holanđanin, kome je sada 16 godina, zvanično više nije član kluba i u toku dana već je potpisao za Pari sen Žermen.

Nije ga Barselona "zapustila" u mlađim kategorijama, ili ga je kočila u razvoju, razlog rastanka je to što je njegov agent - čuveni Mino Rajola - čovek s kojim Katalonci uopšte nisu u dobrim odnosima i tek se zaoštravaju.

Već godinama se Rajola brine o karijeri Ćavija Simonsa koji ima ogromnu popularnost i na društvenim mrežama (1,6 miliona pratilaca na Instagramu), što teško da se može reći i za jednog njegovog vršnjaka koji se bavi fudbalom, a jedan od razloga za to svakako jeste i imidž kojim se Holanđanin razlikuje i "upada" u oči.

Poseduje i raskošan talenat, radi se o "vunderkindu" od koga će Rajola dobro zaraditi u budućnosti, ali to neće biti iz poslovanja sa Barselonom...

Problemi između dve strane traju još od 2015. godine kada se Rajola obrušio na Johana Krojfa i Pepa Gvardiolu, a sve zbog toga što njegov klijent Zlatan Ibrahimović nije uspeo na "Nou Kampu" i brzo se vratio u Italiju, pošto se nije uklopio u sistem.

"Krojf i Pep treba da idu zajedno u ludnicu", rekao je Rajola u odbranu Šveđanina koji takođe ne štedi ružne reči kada govori o svom bivšem treneru.

Barselona se ovih dana navodno raspituje i za "zdravlje" Moiza Kena iz Juventusa, ali ni to neće ići lako pošto Rajola zateže... Hteo bi da njegov klijent napusti "staru damu" zbog toga što će igrati retko naredne sezone, ali nije uspeo da ga uključi u transfer De Lihta - odnosno da se pobrine da se Ken razvija u Ajaksu.

Naravno, nije samo tu bio problem oko Rajole i Barselone, radilo se i o novcu, milion evra je navodno klub trebalo da isplati agentu, što su na kraju odbili i prestali da vode pregovore sa igračima koje zastupa Rajola.

Međutim, to se promenilo ovog leta, pošto je Barselona "bacila oko" na supertalentovanog Mathejsa de Lihta iz Ajaksa i bila spremna da zaboravi sve između njih.

Nije tajna i da je kapiten "kopljanika" želeo da se pridruži doskorašnjem saigraču Frenkiju de Jongu na "Kamp Nou", nikada nije krio da obožava Barselonu, međutim Mino Rajola je sve vreme mladog štopera "gurao" ka Pari sen Žermenu i Juventusu.

Njegova cena je rasla, plata takođe, a ono što je posebno odbilo Barsu bila je "provizija" koju je Rajola želeo za sebe, što bi značilo da Bartomeu mora da pogazi reč.

"Izašli" su iz pregovora oko De Lihta, iako bi im i te kako značio pošto bi se obezbedili na deset godina na štoperskoj poziciji, a Juventus je pristao da Rajoli isplati menadžersku proviziju od čak 10 miliona evra, dok je Italijan zaslužio i ovacije navijača.

Savetovao je mladog Ćavija Simonsa da ni njemu nije mesto u Barseloni i da je za njega bolje da pređe u Pari sen Žermen - što je i poslušao ovaj tinejdžer.

Koliko je to pametna odluka - videčemo brzo!



Kovrdžava kosa, a Holanđanin je. Zove se Ćavi, a dolazi iz Barselone. To će teško da bude promašaj. Naprotiv.

Mogao bi ovo da bude dan kada je Pari Sen Žermen kupio fantastičnog budućeg igrača. Sveci su zvanično kupili Čavija Simonsa, mladog talentovanog 16-godišnjeg fudbalera. Sjajni mladi fudbaler je napustio Barselonu. A klub je želeo da ga zadrži. Danas je potpisao ugovor sa francuskim klubom do 2022. godine. Možete samo jednom da pogađate ko mu je menadžer. Naravno, Mino Rajola.

Barselona je ponudila Simonsu profesionalni ugovor, godišnju platu od 200.000 evra i to za prvu godinu ugovora što je jako visoko za igrača njegovih godina i kategorije. Čak je imao na stolu i bonus ako zaigra u Barseloni B.

U svetu fudbala on je dečko koji mnogo obećava uz gene koje nosi iz čuvene La Masije. Mnogi su ga, posebno jer se zove Ćavi i igra na poziciji centralnog veziste (može i malo ofanzivnije), videli kao budućeg nosioca igre katalonskog kluba.

Zato je ovo veliki gubitak za Barselonu i jako dobar ulov za Pari Sen Žermen.

"Ostavljam deo sebe u Barseloni, a deo Barselone će uvek biti sa mnom. Ovo je veoma komplikovan dan za mene. Niko ne voli rastanke. A posebno kada treba da se oprostiš o mesta koje je bilo tvoj dom", rekao je mladi Ćavi u oproštajnom pismu od kluba.

Dodao je da je vreme da se oproba u avanturi van Barselone. Bio je jedan od glavnih igrača u mlađim kategorijama Barselone, čak i ključni. Sada je vreme za promenu, za Pari Sen Žermen. Napustio je Barselonu posle devet godina.

Ugovor mu je istekao prošlog meseca. U Barsu je stigao kada je imao samo sedam godina. Sada ima 16, imao je ugovor na stolu od Barse, ali on, kao i njegovo okruženje, nisu bili zadovoljni uslovima. Barsa nije želela da mu daje preveliki ugovor i tu se sve završilo.

Gledaćemo ga u Pari Sen Žermenu. Zapamtite ovo ime. Nije slučajno PSŽ oduševljen objavio dolazak ovog fudbalera.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar