Пукло између Барсе и Рајоле, отишао и "чупави" дјечак!

Ћави Симонс требало је да буде предводник новог таласа Барселоне у годинама које долазе, али ће то ипак учинити у Пари сен Жермену. . . Разлог су односи клуба са познатим агентом.  ПСЖ има опасан улов: Ћави из Барселоне, то обећава! Млади Холанђанин званично у редовима Светаца до 2022. године.

Фудбал 24.07.2019 | 13:42
Пукло између Барсе и Рајоле, отишао и "чупави" дјечак!
"Чупави" дечачић са фотографије Ћави Симонс још као осмогодишњак је привлачио пажњу због фудбалског талента који поседује, а Барселона се надала да ће бити предводник новог таласа у годинама које долазе...

Међутим, млади Холанђанин, коме је сада 16 година, званично више није члан клуба и у току дана већ је потписао за Пари сен Жермен.

Није га Барселона "запустила" у млађим категоријама, или га је кочила у развоју, разлог растанка је то што је његов агент - чувени Мино Рајола - човек с којим Каталонци уопште нису у добрим односима и тек се заоштравају.

Већ годинама се Рајола брине о каријери Ћавија Симонса који има огромну популарност и на друштвеним мрежама (1,6 милиона пратилаца на Инстаграму), што тешко да се може рећи и за једног његовог вршњака који се бави фудбалом, а један од разлога за то свакако јесте и имиџ којим се Холанђанин разликује и "упада" у очи.

Поседује и раскошан таленат, ради се о "вундеркинду" од кога ће Рајола добро зарадити у будућности, али то неће бити из пословања са Барселоном...

Проблеми између две стране трају још од 2015. године када се Рајола обрушио на Јохана Кројфа и Пепа Гвардиолу, а све због тога што његов клијент Златан Ибрахимовић није успео на "Ноу Кампу" и брзо се вратио у Италију, пошто се није уклопио у систем.

"Кројф и Пеп треба да иду заједно у лудницу", рекао је Рајола у одбрану Швеђанина који такође не штеди ружне речи када говори о свом бившем тренеру.

Барселона се ових дана наводно распитује и за "здравље" Моиза Кена из Јувентуса, али ни то неће ићи лако пошто Рајола затеже... Хтео би да његов клијент напусти "стару даму" због тога што ће играти ретко наредне сезоне, али није успео да га укључи у трансфер Де Лихта - односно да се побрине да се Кен развија у Ајаксу.

Наравно, није само ту био проблем око Рајоле и Барселоне, радило се и о новцу, милион евра је наводно клуб требало да исплати агенту, што су на крају одбили и престали да воде преговоре са играчима које заступа Рајола.

Међутим, то се променило овог лета, пошто је Барселона "бацила око" на суперталентованог Матхејса де Лихта из Ајакса и била спремна да заборави све између њих.

Није тајна и да је капитен "копљаника" желео да се придружи доскорашњем саиграчу Френкију де Јонгу на "Камп Ноу", никада није крио да обожава Барселону, међутим Мино Рајола је све време младог штопера "гурао" ка Пари сен Жермену и Јувентусу.

Његова цена је расла, плата такође, а оно што је посебно одбило Барсу била је "провизија" коју је Рајола желео за себе, што би значило да Бартомеу мора да погази реч.

"Изашли" су из преговора око Де Лихта, иако би им и те како значио пошто би се обезбедили на десет година на штоперској позицији, а Јувентус је пристао да Рајоли исплати менаџерску провизију од чак 10 милиона евра, док је Италијан заслужио и овације навијача.

Саветовао је младог Ћавија Симонса да ни њему није место у Барселони и да је за њега боље да пређе у Пари сен Жермен - што је и послушао овај тинејџер.

Колико је то паметна одлука - видечемо брзо!



Коврџава коса, а Холанђанин је. Зове се Ћави, а долази из Барселоне. То ће тешко да буде промашај. Напротив.

Могао би ово да буде дан када је Пари Сен Жермен купио фантастичног будућег играча. Свеци су званично купили Чавија Симонса, младог талентованог 16-годишњег фудбалера. Сјајни млади фудбалер је напустио Барселону. А клуб је желео да га задржи. Данас је потписао уговор са француским клубом до 2022. године. Можете само једном да погађате ко му је менаџер. Наравно, Мино Рајола.

Барселона је понудила Симонсу професионални уговор, годишњу плату од 200.000 евра и то за прву годину уговора што је јако високо за играча његових година и категорије. Чак је имао на столу и бонус ако заигра у Барселони Б.

У свету фудбала он је дечко који много обећава уз гене које носи из чувене Ла Масије. Многи су га, посебно јер се зове Ћави и игра на позицији централног везисте (може и мало офанзивније), видели као будућег носиоца игре каталонског клуба.

Зато је ово велики губитак за Барселону и јако добар улов за Пари Сен Жермен.

"Остављам део себе у Барселони, а део Барселоне ће увек бити са мном. Ово је веома компликован дан за мене. Нико не воли растанке. А посебно када треба да се опростиш о места које је било твој дом", рекао је млади Ћави у опроштајном писму од клуба.

Додао је да је време да се опроба у авантури ван Барселоне. Био је један од главних играча у млађим категоријама Барселоне, чак и кључни. Сада је време за промену, за Пари Сен Жермен. Напустио је Барселону после девет година.

Уговор му је истекао прошлог месеца. У Барсу је стигао када је имао само седам година. Сада има 16, имао је уговор на столу од Барсе, али он, као и његово окружење, нису били задовољни условима. Барса није желела да му даје превелики уговор и ту се све завршило.

Гледаћемо га у Пари Сен Жермену. Запамтите ово име. Није случајно ПСЖ одушевљен објавио долазак овог фудбалера.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар