Lideri zemalja regiona u SA

Lideri šest zemalja Zapadnog Balkana, Predsjednici Srbije Aleksandar Vučić, Crne Gore Milo Đukanović, premijer Albanije Edi Rama, predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači, te premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev boraviće u BiH početkom maja.

Bosna i Hercegovina 23.04.2019 | 18:56
Lideri zemalja regiona u SA
U okviru predstojećeg Godišnjeg sastanka Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji će se 7., 8. i 9. maja ove godine održati u Sarajevu, Bosnu i Hercegovinu će posjetiti više od 2.000 predstavnika međunarodne poslovne zajednice, investitora, visokih vladinih zvaničnika (guverneri EBRD-a, ministri finansija, ekonomije, trezora ili Centralne banke), te predstavnika organizacija civilnog društva, saopšteno je iz EBRD-a.

Priliku koju svim zemljama regiona donosi ovaj veliki događaj, prepoznali su i lideri šest zemalja Zapadnog Balkana, pa će tako, ovim povodom, glavni grad BiH posjetiti predsjednici Srbije Aleksandar Vučić, Crne Gore Milo Đukanović, premijer Albanije Edi Rama, predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači, te premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev. Bosnu i Hercegovinu će, u ovom dijelu programa, predstavljati predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.

Lideri zemalja Zapadnog Balkana će se okupiti u sklopu programa konferencije, te diskutovati o brojnim temama ekonomske i političke prirode, ključnim za cijelu regiju.

U fokusu programa konferencije naći će se tema od velikog značaja za sve – „Povezivanjem ekonomija do snažnijeg rasta“, u okviru koje će pokriti širok spektar pitanja i tema, koji se odnose na sve zemlje regije. Jedna od najvažnijih sigurno je i prezentovanje mogućnosti za ulaganja na području cijelog Zapadnog Balkana.

Bosna i Hercegovina će, u okviru Sesije o potencijalima za investiranje u BiH, imati posebnu priliku za promociju svih strateških industrijskih grana zemlje.

(BN/N1)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Budala kao i ti

23.04.2019 18:28

Ma šta oni,imamo Rusiju i nećemo u NATO.

ODGOVORITE
Name

Pzd

24.04.2019 10:34

lideri svih zemalja ujedinite se kako kriminalci ovih zemalja ujedinjeni

Name

Dare

23.04.2019 18:53

Ekonomiju podrzajem samo nemojte o političkim lopovlucima i prepucavanjima

ODGOVORITE
Name

Dzaba Sve

23.04.2019 20:07

Zapadna ekonomija i Burazerski Kapitalizam ne idu jedno sa drugim.

Name

Perun

23.04.2019 21:11

Je.o vas onaj ko vas sastavi. Sve goli kriminalac i lopov

ODGOVORITE
Name

Wy

23.04.2019 22:12

Pa Burlo je presjedavajuci gdje je on treba da bude domacin.Nece pametni Judi sa njim ni sede netamoli da pricaju.

ODGOVORITE
Name

modricanin

24.04.2019 04:54

Kukala im majka, dolaze da jos vise zaduze svoje gradjane a da oni i tajkuni bliski vlasti skinu kajmak.

ODGOVORITE