Лидери земаља региона у СА

Лидери шест земаља Западног Балкана, Предсједници Србије Александар Вучић, Црне Горе Мило Ђукановић, премијер Албаније Еди Рама, предсједник самопроглашеног Косова Хашим Тачи, те премијер Сјеверне Македоније Зоран Заев боравиће у БиХ почетком маја.

Босна и Херцеговина 23.04.2019 | 18:56
Лидери земаља региона у СА
У оквиру предстојећег Годишњег састанка Одбора гувернера Европске банке за обнову и развој (ЕБРД), који ће се 7., 8. и 9. маја ове године одржати у Сарајеву, Босну и Херцеговину ће посјетити више од 2.000 представника међународне пословне заједнице, инвеститора, високих владиних званичника (гувернери ЕБРД-а, министри финансија, економије, трезора или Централне банке), те представника организација цивилног друштва, саопштено је из ЕБРД-а.

Прилику коју свим земљама региона доноси овај велики догађај, препознали су и лидери шест земаља Западног Балкана, па ће тако, овим поводом, главни град БиХ посјетити предсједници Србије Александар Вучић, Црне Горе Мило Ђукановић, премијер Албаније Еди Рама, предсједник самопроглашеног Косова Хашим Тачи, те премијер Сјеверне Македоније Зоран Заев. Босну и Херцеговину ће, у овом дијелу програма, представљати предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић.

Лидери земаља Западног Балкана ће се окупити у склопу програма конференције, те дискутовати о бројним темама економске и политичке природе, кључним за цијелу регију.

У фокусу програма конференције наћи ће се тема од великог значаја за све – „Повезивањем економија до снажнијег раста“, у оквиру које ће покрити широк спектар питања и тема, који се односе на све земље регије. Једна од најважнијих сигурно је и презентовање могућности за улагања на подручју цијелог Западног Балкана.

Босна и Херцеговина ће, у оквиру Сесије о потенцијалима за инвестирање у БиХ, имати посебну прилику за промоцију свих стратешких индустријских грана земље.

(БН/Н1)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Будала као и ти

23.04.2019 18:28

Ма шта они,имамо Русију и нећемо у НАТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пзд

24.04.2019 10:34

лидери свих земаља уједините се како криминалци ових земаља уједињени

Name

Даре

23.04.2019 18:53

Економију подрзајем само немојте о политичким лоповлуцима и препуцавањима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзаба Све

23.04.2019 20:07

Западна економија и Буразерски Капитализам не иду једно са другим.

Name

Перун

23.04.2019 21:11

Је.о вас онај ко вас састави. Све голи криминалац и лопов

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wy

23.04.2019 22:12

Па Бурло је пресједавајуци гдје је он треба да буде домацин.Неце паметни Јуди са њим ни седе нетамоли да прицају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

модрицанин

24.04.2019 04:54

Кукала им мајка, долазе да јос висе задузе своје градјане а да они и тајкуни блиски власти скину кајмак.

ОДГОВОРИТЕ