Tipsarević umjesto Del Potra u Majamiju!

Srpski teniser u glavnom žrebu Mastersa na Floridi prvi put posle 2013. godine! Tipsa "uleteo" umesto Delpa.  U glavnom žrebu mastersa u Majamiju čak šest srpskih tenisera!

Tenis 18.03.2019 | 19:15
Tipsarević umjesto Del Potra u Majamiju!
Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane…

Baš to dogodilo se Janku Tipsareviću.

Huan Martin del Potro otkazao je nastup na mastersu u Majamiju zbog povrede, a njegovo mesto u glvanom žrebu zauzeće Janko Tipsarević.

Srpskom teniseru, trenutno 453. na ATP listi, to će biti povratak na prestižni turnir na Floridi posle šest godina pauze. Poslednji put igrao je tamo 2013. godine, kada ga je u osmini finala nadigrao Žil Simon.

Najbolji plasman u Majamiju su mu dva četvrtfinala - 2008. i 2012. godine.

Tipsarević nakon duge pauze zbog povrede vratio se na teren početkom ove sezone i nastupao je na Australijan Openu, koristeći zaštićeni renking, a potom i na čelindžeru u Bankoku.

Poslednji put na nekom mastersu nastupao je 2017. Bilo je to u Sinsinatiju, gde je završio nastup u drugom kolu, kada je bolji od njega bio David Ferer.

Osim Del Potra na mastersu u Majamiju, koji počinje u sredu, neće igrati ni Rafael Nadal, koji je povredio koleno i predao polufinale Indijan Velsa Rodžeru Federeru.

Na Floridi će ove godine prvi put nastupati Miomir Kecmanović, koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora, a prvi nosilac je Novak Đoković, koji je šest puta osvajao pehar, najviše na bilo kom mastersu u karijeri.

Koliko je sreća važna u sportu, videli smo protekle dve sedmice u dešavanjima oko Miomira Kecmanovića.

Beogradski tinejdžer je naime u Indijan Velsu ušao u drugo kolo glavnog žreba iako je poražen u poslednjem kolu kvalifkacija i to veoma nesrećno. Ali, odustankom Kevina Andersona fortuna ga je pogledala, otvorilo se mesto, te je naš momak priliku snažno prigrabio probivši se sve do čevrtfinala, uspeh karijere koji mu je doneo ulazak u Top 100. Zadivljeni njegovom igrom organizatori narednog mastersa, koji se od prekosutra igra u Majamiju dali su mu specijalnu pozivnicu, te se tako pridružioNovaku Đokoviću, Laslu Đereu, Dušanu Lajoviću i Filipu Krajinoviću.

Ovoj petorci se sada priključio i Janko Tipsarević, takođe po principu "dok jednom ne smrkne...". Jer njemu je prostor u glavnom žrebu otvorilo očekivano odustajanje Huana Martina del Potra, a pre toga iRafaela Nadal. Iako je Tipsa 455. na ATP listi ima zaštićeni renking zbog toga što je praktično dve godine lečio povrede, te mu trenutni plasman nije odmogao.

U glavnom žrebu singla ženskog dela turnira u Majamiju imaćemo dve predstavnice, Aleksandru Krunić i Olgu Danilović koja je kao Kecmanović dobila specijalnu pozivnicu organizatora. U kvalifikacijama nemamo predstavnike.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar