Типсаревић умјесто Дел Потра у Мајамију!

Српски тенисер у главном жребу Мастерса на Флориди први пут после 2013. године! Типса "улетео" уместо Делпа.  У главном жребу мастерса у Мајамију чак шест српских тенисера!

Тенис 18.03.2019 | 19:15
Типсаревић умјесто Дел Потра у Мајамију!
Док једном не смркне, другом не сване…

Баш то догодило се Јанку Типсаревићу.

Хуан Мартин дел Потро отказао је наступ на мастерсу у Мајамију због повреде, а његово место у глваном жребу заузеће Јанко Типсаревић.

Српском тенисеру, тренутно 453. на АТП листи, то ће бити повратак на престижни турнир на Флориди после шест година паузе. Последњи пут играо је тамо 2013. године, када га је у осмини финала надиграо Жил Симон.

Најбољи пласман у Мајамију су му два четвртфинала - 2008. и 2012. године.

Типсаревић након дуге паузе због повреде вратио се на терен почетком ове сезоне и наступао је на Аустралијан Опену, користећи заштићени ренкинг, а потом и на челинџеру у Банкоку.

Последњи пут на неком мастерсу наступао је 2017. Било је то у Синсинатију, где је завршио наступ у другом колу, када је бољи од њега био Давид Ферер.

Осим Дел Потра на мастерсу у Мајамију, који почиње у среду, неће играти ни Рафаел Надал, који је повредио колено и предао полуфинале Индијан Велса Роџеру Федереру.

На Флориди ће ове године први пут наступати Миомир Кецмановић, који је добио специјалну позивницу организатора, а први носилац је Новак Ђоковић, који је шест пута освајао пехар, највише на било ком мастерсу у каријери.

Колико је срећа важна у спорту, видели смо протекле две седмице у дешавањима око Миомира Кецмановића.

Београдски тинејџер је наиме у Индијан Велсу ушао у друго коло главног жреба иако је поражен у последњем колу квалифкација и то веома несрећно. Али, одустанком Кевина Андерсона фортуна га је погледала, отворило се место, те је наш момак прилику снажно приграбио пробивши се све до чевртфинала, успех каријере који му је донео улазак у Топ 100. Задивљени његовом игром организатори наредног мастерса, који се од прекосутра игра у Мајамију дали су му специјалну позивницу, те се тако придружиоНоваку Ђоковићу, Ласлу Ђереу, Душану Лајовићу и Филипу Крајиновићу.

Овој петорци се сада прикључио и Јанко Типсаревић, такође по принципу "док једном не смркне...". Јер њему је простор у главном жребу отворило очекивано одустајање Хуана Мартина дел Потра, а пре тога иРафаела Надал. Иако је Типса 455. на АТП листи има заштићени ренкинг због тога што је практично две године лечио повреде, те му тренутни пласман није одмогао.

У главном жребу сингла женског дела турнира у Мајамију имаћемо две представнице, Александру Крунић и Олгу Даниловић која је као Кецмановић добила специјалну позивницу организатора. У квалификацијама немамо представнике.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар