U Rusiji pao zeleni snijeg

Nakon što su svijet obišle fotografije crnog snijega koji je prekrio nekoliko sibirskih gradova, iz tog dijela Rusije stižu nove šokantne fotografije - zeleni, toksični snijeg osvanuo je na ulicama grada Pervouraljsk.

Svijet 25.02.2019 | 22:10
U Rusiji pao zeleni snijeg
U Pervouraljsku za zeleni snijeg odgovorna je lokalna fabrika hroma. Kako prenose mediji, otpadne vode su otpuštene nako što je došlo od začepljenja na cisternama. Prije godinu dana, mještani su se takođe prijavljivali šareni snijeg i šarene kiše, koje su povezene sa radom fabrike.

Pervouraljsk nije jedini ruski industrijski grad koji se suočava sa velikim ekološkim problemima. Prošle nedjelje u siribrskom gradu Kemerovo pao je crni snijeg, kao posljedica zagađenja iz otvorenih rudnika uglja.

(Blic)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Kiki

26.02.2019 05:41

Ma nije to nista. Mi imamo rakete velikog dometa kaze putin.

ODGOVORITE
Name

Re:

26.02.2019 15:12

Да, имају и ракете и још много тога. Имаш ли ти нешто против?

Name

Re re

27.02.2019 01:14

Nije nužno ništa protiv. U pita.ju su veliki tehnološki propusti i zaista šokantno da zemlja poput Rusije to toleriše, jer se radi o veoma opasnim ekološkim problemima. Sigurno je to posljedica privatnog kapitala, kojem se u nesređenoj državi gleda kroz prste.

Name

Re:

27.02.2019 11:01

Али си ти, ипак, увијек против Русије и само чекаш неку негативну вијест, па да се за њу ухватиш! Тако и Јелена Милић лупа претпоставке, а НАТО диже у небеса, иако тај НАТО у својим државама има најмање 100 милиона гладних. А, колико има Русија?! Сиромашних има, али гладних уличара не!