ITA - Kup: Inter ponizio Benevento!

Pred okršaj sa Sergejevim Laciom! Fudbaleri Intera ubedljivo su pobedili Benevento sa 6:2 i plasirali se u četvrtfinale Kupa Italije.  Inter rafalom u četvrtfinale, raspucali se Lautaro i Kandreva.  Nerazuri rasturili Benevento.

Fudbal 13.01.2019 | 21:50
ITA - Kup: Inter ponizio Benevento!
Po dva gola za "neroazure" dali su Lautaro Martines i Antonio Kandreva, a po jedan Mauro Ikardi i Enrik Dalber.

Inter je poveo golom sa bele tačke već u trećem minutu kada je precizan bio kapiten Intera, Ikardi. Samo četiri minuta kasnije već je bilo 2:0 pogotkom Kandreve posle kornera, da bi do poluvremena u strelce uspeo da se upiše i Dalber.

Perišić je u kontri asistirao, a Brazilac pod prečku poslao loptu. Hrvatski internacionalac i u 48. minutu asistira, ovog puta Martinesu za 4:0. 

Tek u 58. minutu je i Benevento pogotkom Insinjea uspeo da uradi nešto konkretno na terenu. Na 5:1 je povisio Martines novim golom u 66. minutu, Bandineli je u 74. pokazao da se Benevento ne predaje lako, a konačan rezultat Kandreva postavlja u petom minutu sudijske nadoknade. 

Inter će u četvrtfinalu igrati protiv rimskog Lacija koji je bio bolji od Novare (4:1). U drugom meču dana Fiorentina je pobedila Torino 2:0 golovima Kijeze i prošla u četvrtfinale Kupa.

Inter je ozbiljno shvatio izazov protiv drugoligaša Beneventa u osmini finala Kupa Italije i ubedljivom pobedom od 6:2 je obezbedio plasman u četvrtfinale. A Lautaro Martinez je pokazao da može da igra u tandemu sa Ikardijem…

Trener Spaleti se nije mnogo kockao. Na teren je poslao neke rezerve poput golmana Padelija, te Dalberta, Vrsaljka, Ranokije, Galjardinija, ali i nosioce igre poput Škrinijara, Brozovića, Perišića, Ikardija… A najbolji utisak od svih je ostavio Lautaro Martinez, talentovani argentinski napadač koji je prošlog leta došao iz Rasinga polako opravdava očekivanja posle nekoliko meseci adaptacije. Nedavno je doneo Interu pobedu golom u poslednjem minutu derbija protiv Napolija, a danas je sa dva gola pokazao da može da igra u tandemu sa Ikardijem od prvog minuta.

Inter je na sumnjiv način načeo Benevento pošto je Kandreva u drugom minutu simulirao penal, a sudija naseo. Ikardi je bio siguran sa bele tačke. Kandreva se u sedmom minutu iskupio golom pošto mu se lopta odbila na šut posle kornera. U nadoknadi prvog poluremena je za 3:0 pogodio i brazilski bek Dalbert pošto je zakucao loptu pod prečku.

A onda je na scenu stupio Lautaro Martinez i pokazao ubitačan golgeterski instinkt. Prvi gol je dao glavom na centrašut Perišića, a drugi preciznim šutem sa distance posle još jednog dodavanja Hrvata.

Uspeo je Benevento da ublaži poraz golovima Insinjea iz slobodnjaka i Bandinelija glavom. Tačku je stavio Kandreva drugim golom na meču posle solo prodora u 95. minutu.

KUP ITALIJE - OSMINA FINALA

Subota

Lacio - Novara 4:1 (4:0)
/Alberto 12, Imobile 20, 35, 45+3 - Eusepi 47pen/

Sampdorija - Milan 0:2 (0:0, 0:0)
/Kutrone 102, 108/

Bolonja - Juventus 0:2 (0:1)
/Bernardeski 9, Kean 49/

Nedelja

Torino - Fjorentina 0:2 (0:0)
/Kjeza 87, 92/

Inter - Benevento 6:2 (3:0)
/Ikardi 3 penal, Kandreva 7, 90+5, Dalbert 45+1, Martinez 48, 66 - Insinje 58, Bandineli 74/

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar