ИТА - Куп: Интер понизио Беневенто!

Пред окршај са Сергејевим Лациом! Фудбалери Интера убедљиво су победили Беневенто са 6:2 и пласирали се у четвртфинале Купа Италије.  Интер рафалом у четвртфинале, распуцали се Лаутаро и Кандрева.  Неразури растурили Беневенто.

Фудбал 13.01.2019 | 21:50
ИТА - Куп: Интер понизио Беневенто!
По два гола за "нероазуре" дали су Лаутаро Мартинес и Антонио Кандрева, а по један Мауро Икарди и Енрик Далбер.

Интер је повео голом са беле тачке већ у трећем минуту када је прецизан био капитен Интера, Икарди. Само четири минута касније већ је било 2:0 поготком Кандреве после корнера, да би до полувремена у стрелце успео да се упише и Далбер.

Перишић је у контри асистирао, а Бразилац под пречку послао лопту. Хрватски интернационалац и у 48. минуту асистира, овог пута Мартинесу за 4:0. 

Тек у 58. минуту је и Беневенто поготком Инсињеа успео да уради нешто конкретно на терену. На 5:1 је повисио Мартинес новим голом у 66. минуту, Бандинели је у 74. показао да се Беневенто не предаје лако, а коначан резултат Кандрева поставља у петом минуту судијске надокнаде. 

Интер ће у четвртфиналу играти против римског Лација који је био бољи од Новаре (4:1). У другом мечу дана Фиорентина је победила Торино 2:0 головима Кијезе и прошла у четвртфинале Купа.

Интер је озбиљно схватио изазов против друголигаша Беневента у осмини финала Купа Италије и убедљивом победом од 6:2 је обезбедио пласман у четвртфинале. А Лаутаро Мартинез је показао да може да игра у тандему са Икардијем…

Тренер Спалети се није много коцкао. На терен је послао неке резерве попут голмана Паделија, те Далберта, Врсаљка, Ранокије, Гаљардинија, али и носиоце игре попут Шкринијара, Брозовића, Перишића, Икардија… А најбољи утисак од свих је оставио Лаутаро Мартинез, талентовани аргентински нападач који је прошлог лета дошао из Расинга полако оправдава очекивања после неколико месеци адаптације. Недавно је донео Интеру победу голом у последњем минуту дербија против Наполија, а данас је са два гола показао да може да игра у тандему са Икардијем од првог минута.

Интер је на сумњив начин начео Беневенто пошто је Кандрева у другом минуту симулирао пенал, а судија насео. Икарди је био сигуран са беле тачке. Кандрева се у седмом минуту искупио голом пошто му се лопта одбила на шут после корнера. У надокнади првог полуремена је за 3:0 погодио и бразилски бек Далберт пошто је закуцао лопту под пречку.

А онда је на сцену ступио Лаутаро Мартинез и показао убитачан голгетерски инстинкт. Први гол је дао главом на центрашут Перишића, а други прецизним шутем са дистанце после још једног додавања Хрвата.

Успео је Беневенто да ублажи пораз головима Инсињеа из слободњака и Бандинелија главом. Тачку је ставио Кандрева другим голом на мечу после соло продора у 95. минуту.

КУП ИТАЛИЈЕ - ОСМИНА ФИНАЛА

Субота

Лацио - Новара 4:1 (4:0)
/Алберто 12, Имобиле 20, 35, 45+3 - Еусепи 47пен/

Сампдорија - Милан 0:2 (0:0, 0:0)
/Кутроне 102, 108/

Болоња - Јувентус 0:2 (0:1)
/Бернардески 9, Кеан 49/

Недеља

Торино - Фјорентина 0:2 (0:0)
/Кјеза 87, 92/

Интер - Беневенто 6:2 (3:0)
/Икарди 3 пенал, Кандрева 7, 90+5, Далберт 45+1, Мартинез 48, 66 - Инсиње 58, Бандинели 74/

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар