ITA - Kup: SMS i Imobile uništili Novaru!

Sergej nastavio gde je stao – majstorija iz slobodnjaka! Srpski fudbaler, Sergej Milinković-Savić, postigao je prelep pogodak protiv Novare u Kupu Italije.  Sergej Milinković Savić izborio je penal i postigao prelijep pogodak u pobjedi Lacija 4:1 nad Novarom u Kupu Italije. Ćiro Imobile promašio penal, ali je dva puta zatresao mrežu.

Fudbal 13.01.2019 | 08:00
ITA - Kup: SMS i Imobile uništili Novaru!
Lacio na pogon Milinković-Savića u četvrtfinalu. Fudbaleri Lacija pobedili su Novaru sa 4:1 u osmini finala Kupa Italije.

Vezni igrač Lacija podigao je nivo forme krajem 2018. godine i tom ritmu je nastavio u novoj 2019. godini.

Milinković-Savić izveo je na sjajan način slobodan udarac i golman Novare nije imao nikakve šanse. Ovo je bio treći pogodak našeg igrača u poslednje četiri utakmice.

Lacio je ovim pogotkom poveo sa 4:0 i meč je praktično rešen. 

Srpski igrač Sergej Milinković-Savić odigrao je svih devedeset minuta i upisao se u listu strelaca treći put u poslednja četiri meča.

Talentovani vezni fudbaler postigao je četvrti gol "nebesko plavih" na ovom susretu i to na kakav način. Sergej je sa nekih 25 metara izveo slobodan udarac i poslao loptu iza leđa golmana Novare.

To je ujedno bio i poslednji gol Lacija na ovom susretu. Pre njega dva puta strelac bio je Čiro Imobile u 20. i 35, dok je prvi postigao Luis Alberto. 

Novara je jedini pogodak postigla u 49. minutu i to je ujedno bio poslednji pogodak koji smo videli na ovom meču. Lacio će u borbi za polufinale igrati protiv Intera, koji se sastaje sa Beneventom.

Ako se "po jutru dan poznaje" 2019. godina biće sjajna za Sergeja Milinkovića-Savića.

Proteklu je završio pogotkom za remi protiv Torina, a ovu je počeo golčinom iz slobodnog udarca u trijumfu Lacija 4:1 protiv Novare u osmini-finala Kupa Italije.

Već duže vrijeme priča se o prelasku srpskog reprezentativca u Milan, navodno se u trku uključio i Inter, a ne bi bilo čudno da on već do kraja zimskog prelaznog roka napusti Olimpiko, posebno nakon još jedne sjajne partije u subotu poslijepodne.

Najljepši trenutak na utakmici desio se u trećem minutu sudijske nadoknade kada je upravo Milinković-Savić  pogodio uz "slobodnjaka" za visokih 4:0.

Ovim pogotkom Milinković-Savić je praktično eliminisao Novaru već poslije prvog poluvremena, ali i nastavio svoju golgetersku seriju. Bio je ovo njegov treći gol na posljednje četiri utakmice.

Nije to bio jedini dobar potez srpskog reprezentativca. Popularni SMS je odigrao jako dobro cijelu utakmicu, a u 20. minutu izborio i penal, koji je Ćiro Imobile promašio, da bi se odmah „popravio“  i postigao pogodak za vođstvo Lacija 2:0. 

Napadač Lacija takođe je imao sjajan dan, pošto je u 35. minutu poslije lijepe akcije domaćih pogodio za 3:0, a upravo on asistirao je Luizu Albertu na početku utakmice za vodeći pogodak „lacijala“.

Gosti iz Novare uspjeli su u nastavku samo da ublaže poraz iz penala koji je skrivio Radu.

Lacio je ubjedljivim trijumfom u Kupu Italije napravio odličnu uvertiru za duele sa Napolijem (20. januar)  i Juventusom (27. januar)  u Seriji A.

Tu najvjerovatnije neće stati njihova serija derbija, pošto je 30. januara na rasporedu četvrtfinale Kupa Italije u kojem Lacio čeka boljeg iz sutrašnjeg duela Intera i Beneventa.

Kup Italije, osmina finala

Lacio – Novara 4:1 (4:0)
/Luiz Alberto 12, Imobile 20, 35, Milinković-Savić 45+3 – Eusepi 47 penal/

Sampdorija – Milan 0:2 (0:0) (18.00)
/Kutrone 102, 108/

Bolonja – Juventus 0:2 (0:1)
/Bernardeski 9, Kin 49/

Nedjelja

Torino – Fiorentina (15.00)
Inter – Benevento (18.00)
Napoli – Sasuolo (20.45)

Ponedjeljak

Kaljari – Atalanta (17.30)
Roma – Entela (21.00)

Izvor: B92/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar