ИТА - Куп: СМС и Имобиле уништили Новару!

Сергеј наставио где је стао – мајсторија из слободњака! Српски фудбалер, Сергеј Милинковић-Савић, постигао је прелеп погодак против Новаре у Купу Италије.  Сергеј Милинковић Савић изборио је пенал и постигао прелијеп погодак у побједи Лација 4:1 над Новаром у Купу Италије. Ћиро Имобиле промашио пенал, али је два пута затресао мрежу.

Фудбал 13.01.2019 | 08:00
ИТА - Куп: СМС и Имобиле уништили Новару!
Лацио на погон Милинковић-Савића у четвртфиналу. Фудбалери Лација победили су Новару са 4:1 у осмини финала Купа Италије.

Везни играч Лација подигао је ниво форме крајем 2018. године и том ритму је наставио у новој 2019. години.

Милинковић-Савић извео је на сјајан начин слободан ударац и голман Новаре није имао никакве шансе. Ово је био трећи погодак нашег играча у последње четири утакмице.

Лацио је овим поготком повео са 4:0 и меч је практично решен. 

Српски играч Сергеј Милинковић-Савић одиграо је свих деведесет минута и уписао се у листу стрелаца трећи пут у последња четири меча.

Талентовани везни фудбалер постигао је четврти гол "небеско плавих" на овом сусрету и то на какав начин. Сергеј је са неких 25 метара извео слободан ударац и послао лопту иза леђа голмана Новаре.

То је уједно био и последњи гол Лација на овом сусрету. Пре њега два пута стрелац био је Чиро Имобиле у 20. и 35, док је први постигао Луис Алберто. 

Новара је једини погодак постигла у 49. минуту и то је уједно био последњи погодак који смо видели на овом мечу. Лацио ће у борби за полуфинале играти против Интера, који се састаје са Беневентом.

Ако се "по јутру дан познаје" 2019. година биће сјајна за Сергеја Милинковића-Савића.

Протеклу је завршио поготком за реми против Торина, а ову је почео голчином из слободног ударца у тријумфу Лација 4:1 против Новаре у осмини-финала Купа Италије.

Већ дуже вријеме прича се о преласку српског репрезентативца у Милан, наводно се у трку укључио и Интер, а не би било чудно да он већ до краја зимског прелазног рока напусти Олимпико, посебно након још једне сјајне партије у суботу послијеподне.

Најљепши тренутак на утакмици десио се у трећем минуту судијске надокнаде када је управо Милинковић-Савић  погодио уз "слободњака" за високих 4:0.

Овим поготком Милинковић-Савић је практично елиминисао Новару већ послије првог полувремена, али и наставио своју голгетерску серију. Био је ово његов трећи гол на посљедње четири утакмице.

Није то био једини добар потез српског репрезентативца. Популарни СМС је одиграо јако добро цијелу утакмицу, а у 20. минуту изборио и пенал, који је Ћиро Имобиле промашио, да би се одмах „поправио“  и постигао погодак за вођство Лација 2:0. 

Нападач Лација такође је имао сјајан дан, пошто је у 35. минуту послије лијепе акције домаћих погодио за 3:0, а управо он асистирао је Луизу Алберту на почетку утакмице за водећи погодак „лацијала“.

Гости из Новаре успјели су у наставку само да ублаже пораз из пенала који је скривио Раду.

Лацио је убједљивим тријумфом у Купу Италије направио одличну увертиру за дуеле са Наполијем (20. јануар)  и Јувентусом (27. јануар)  у Серији А.

Ту највјероватније неће стати њихова серија дербија, пошто је 30. јануара на распореду четвртфинале Купа Италије у којем Лацио чека бољег из сутрашњег дуела Интера и Беневента.

Куп Италије, осмина финала

Лацио – Новара 4:1 (4:0)
/Луиз Алберто 12, Имобиле 20, 35, Милинковић-Савић 45+3 – Еусепи 47 пенал/

Сампдорија – Милан 0:2 (0:0) (18.00)
/Кутроне 102, 108/

Болоња – Јувентус 0:2 (0:1)
/Бернардески 9, Кин 49/

Недјеља

Торино – Фиорентина (15.00)
Интер – Беневенто (18.00)
Наполи – Сасуоло (20.45)

Понедјељак

Каљари – Аталанта (17.30)
Рома – Ентела (21.00)

Извор: Б92/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар