"Učinićemo sve, ali ne zavisi sve od nas!"

Partizan je pred meč poslednjeg kola Evrokupa protiv Turk Telekoma prinuđen da čeka rezultate preostalih utakmica i nada se najboljem.

Košarka 18.12.2018 | 18:45
"Učinićemo sve, ali ne zavisi sve od nas!"
Čudna odluka organizatora takmičenja, da se utakmice poslednjeg, 10. kola ne igraju u istom terminu, dovela je ekipu Partizana u nezavidnu situaciju.

Crno-beli pred meč protiv Turk Telekoma (sreda, 20.00) imaju nekoliko kombinacija za plasman u Top 16 fazu Evrokupa, ali isto tako mogu da budu eliminisani već u utorak uveče, ako Zenit na svom parketu savlada Asvel, a Trento takođe kao domaćin nadigra Valensiju.

Dodatna otežavajuća okolnost je što Asvelu i Valensiji pobede u tim mečevima ništa ne znače, pa su i jedni i drugi otputovali nekompletni...

Partizan, koji može da završi grupu kao treći, četvrti, peti, pa i šesti, trenutno ipak nema izbora, do da se za duel sa turskim predstavnikom pripremi što je bolje moguće.

"Turk Telekom ima sjajan, dobro popunjen roster i dosta veliku rotaciju. Mi ćemo učiniti sve što možemo da prođemo u narednu fazu takmičenja, ali ne zavisi sve od nas", poručio je trener Andrea Trinkijeri.

Crno-beli od dolaska italijanskog stručnjaka imaju skor 2-2 u Evrokupu. Pobedili su Trento, pa izgubili od Zenita i Asvela, a onda u "do or die" meču srušili Asvel u gostima... Što će se možda ispostaviti nedovoljnim.

"Na kraju, sve se svodi na ovo poslednje kolo. Mi ćemo dati sve od sebe da igramo svoju igru i da izborimo pobedu. Turk Telekom ima dobar, iskusan tim, ali verujem da smo u stanju da ih pred našim navijačima savladamo", rekao je Džok Lendejl.

PAROVI 10. KOLA:

utorak

Zenit - Asvel 18.00
Trento - Valensija 20.30

sreda

Partizan - Turk Telekom 20.00

TABELA: Valensija 7-2, Asvel 6-3, Zenit 4-5, Turk Telekom 4-5, Trento 3-6, Partizan 3-6.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar