"Учинићемо све, али не зависи све од нас!"

Партизан је пред меч последњег кола Еврокупа против Турк Телекома принуђен да чека резултате преосталих утакмица и нада се најбољем.

Кошарка 18.12.2018 | 18:45
"Учинићемо све, али не зависи све од нас!"
Чудна одлука организатора такмичења, да се утакмице последњег, 10. кола не играју у истом термину, довела је екипу Партизана у незавидну ситуацију.

Црно-бели пред меч против Турк Телекома (среда, 20.00) имају неколико комбинација за пласман у Топ 16 фазу Еврокупа, али исто тако могу да буду елиминисани већ у уторак увече, ако Зенит на свом паркету савлада Асвел, а Тренто такође као домаћин надигра Валенсију.

Додатна отежавајућа околност је што Асвелу и Валенсији победе у тим мечевима ништа не значе, па су и једни и други отпутовали некомплетни...

Партизан, који може да заврши групу као трећи, четврти, пети, па и шести, тренутно ипак нема избора, до да се за дуел са турским представником припреми што је боље могуће.

"Турк Телеком има сјајан, добро попуњен ростер и доста велику ротацију. Ми ћемо учинити све што можемо да прођемо у наредну фазу такмичења, али не зависи све од нас", поручио је тренер Андреа Тринкијери.

Црно-бели од доласка италијанског стручњака имају скор 2-2 у Еврокупу. Победили су Тренто, па изгубили од Зенита и Асвела, а онда у "до ор дие" мечу срушили Асвел у гостима... Што ће се можда испоставити недовољним.

"На крају, све се своди на ово последње коло. Ми ћемо дати све од себе да играмо своју игру и да изборимо победу. Турк Телеком има добар, искусан тим, али верујем да смо у стању да их пред нашим навијачима савладамо", рекао је Џок Лендејл.

ПАРОВИ 10. КОЛА:

уторак

Зенит - Асвел 18.00
Тренто - Валенсија 20.30

среда

Партизан - Турк Телеком 20.00

ТАБЕЛА: Валенсија 7-2, Асвел 6-3, Зенит 4-5, Турк Телеком 4-5, Тренто 3-6, Партизан 3-6.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар