LŠ: Posljednji voz za Sparse, Spaleti ne zna sa Englezima!

„Inter, sve varijante da se ućutka Vembli. Ključ je Najngolan“, smatra Gazeta delo Sport.

Fudbal 28.11.2018 | 11:30
LŠ: Posljednji voz za Sparse, Spaleti ne zna sa Englezima!
Totenhem ima tri boda manje od Intera, odnosno šest od lidera u grupi Barselone, pa mu je pobeda neophodna kako bi zadržao šansu za plasman u sledeću rundu. Zbog toga možemo očekivati da Pevci u ovu utakmicu uđu nešto agresivnije nego protivnik, kojem je dovoljan i remi. Pored bodovnog zaostatka Sparsi imaju i mnogo težeg protivnika u poslednjem kolu – igraju na Nou Kampu, dok Italijani dočekuju PSV – pa im je jasno da moraju na najbolji način da iskoriste domaći teren.

Njihov septembarski okršaj bio je izuzetno uzbudljiv: Englezi su poveli u 53. minutu golom Kristijana Eriksena, ali su Nerazuri smogli snage da preokrenu u samoj završnici, pogocima Maura Ikardija u 85. iMatijasa Vesina u drugom minutu nadoknade. Zato je psihološki momenat malo na njihovoj strani, ali momci Maurisija Poketina mogu da se oslone na tradiciju. Naime, Totenhem je od italijanskih klubova izgubio samo jednom u osam mečeva na kojima je bio domaćin (početkom marta od Juventusa), četiri puta je slavio, a triput je bilo nerešeno.

Dok Lučano Spaleti nema previše glavobolja zbog povreda, Poketino ima veći broj igrača na koje neće moći da računa, odnosno čiji se povratak na teren očekuje ovih dana. Domaći su u nešto boljoj formi, ali su minulog vikenda imali i znatno težeg protivnika u prvenstvu (Čelsi, Interu je gostovao Frozinone).

„Poketino: Ikardi je veliki igrač, ali posle Sarija na redu je Spaleti“, izjavio je za Gazetu delo Sport trener Totenhema pred meč sa Interom na Vembliju. Argentinski stručnjak se uzda u svoje tifoze koji će ispuniti Vembli i dobar momenat u kojem se nalazi njegov tim posle ubedljive pobede i uverljive predstave na meču sa Čelsijem. S druge strane, Spaleti mora da demontira tabu Engleska. Naime, trener Intera je uvek napustio pognute glave stadione na Ostrvu. Na sedam utakmica zabeležio je sedam poraza od kojih je najteži bio onaj sa Romom na Old Trafordu 7-1.

„Inter, sve varijante da se ućutka Vembli. Ključ je Najngolan“, smatra milanski list da bi Belgijanac trebalo da odigra presudnu ulogu u meču sa Totenhemom. Prenose se i oštri odgovori Nindže kritičarima koji mu spočitavaju noćni život i cigarete. Ukratko, Najngolan je poručio da je on takav, da su to svi znali i da ga moraju prihvatiti takvog kakav jeste. Gazeta podseća, imajući u vidu rezultat iz prve utakmice na San Siru i gol razliku dva tima, da bi Nerazurima i poraz od jednog gola razlike, osim 1:0, značio gotovo siguran prolaz u sledeći krug Lige šampiona.

TOTENHEM - INTER 21.00

Projektovane postave:

Totenhem (4-3-3): Ljoris - Orije, Vertongen, Aldervejreld, Dejvis - Sisoko, Dajer, Eriksen - Ali, Kejn, Son

Inter (4-2-3-1): Handanović - D'Ambrozio, De Fraj, Škrinijar, Asamoa - Vesino, Brozović - Politano, Najngolan, Perišić - Ikardi.

Povrede i suspenzije:

Totenhem: Dembele, Sančez, Rouz, Tripije (poslednja dvojica pod znakom pitanja)

Inter: Vrsaljko

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar