ЛШ: Посљедњи воз за Спарсе, Спалети не зна са Енглезима!

„Интер, све варијанте да се ућутка Вембли. Кључ је Најнголан“, сматра Газета дело Спорт.

Фудбал 28.11.2018 | 11:30
ЛШ: Посљедњи воз за Спарсе, Спалети не зна са Енглезима!
Тотенхем има три бода мање од Интера, односно шест од лидера у групи Барселоне, па му је победа неопходна како би задржао шансу за пласман у следећу рунду. Због тога можемо очекивати да Певци у ову утакмицу уђу нешто агресивније него противник, којем је довољан и реми. Поред бодовног заостатка Спарси имају и много тежег противника у последњем колу – играју на Ноу Кампу, док Италијани дочекују ПСВ – па им је јасно да морају на најбољи начин да искористе домаћи терен.

Њихов септембарски окршај био је изузетно узбудљив: Енглези су повели у 53. минуту голом Кристијана Ериксена, али су Неразури смогли снаге да преокрену у самој завршници, погоцима Маура Икардија у 85. иМатијаса Весина у другом минуту надокнаде. Зато је психолошки моменат мало на њиховој страни, али момци Маурисија Покетина могу да се ослоне на традицију. Наиме, Тотенхем је од италијанских клубова изгубио само једном у осам мечева на којима је био домаћин (почетком марта од Јувентуса), четири пута је славио, а трипут је било нерешено.

Док Лучано Спалети нема превише главобоља због повреда, Покетино има већи број играча на које неће моћи да рачуна, односно чији се повратак на терен очекује ових дана. Домаћи су у нешто бољој форми, али су минулог викенда имали и знатно тежег противника у првенству (Челси, Интеру је гостовао Фрозиноне).

„Покетино: Икарди је велики играч, али после Сарија на реду је Спалети“, изјавио је за Газету дело Спорт тренер Тотенхема пред меч са Интером на Вемблију. Аргентински стручњак се узда у своје тифозе који ће испунити Вембли и добар моменат у којем се налази његов тим после убедљиве победе и уверљиве представе на мечу са Челсијем. С друге стране, Спалети мора да демонтира табу Енглеска. Наиме, тренер Интера је увек напустио погнуте главе стадионе на Острву. На седам утакмица забележио је седам пораза од којих је најтежи био онај са Ромом на Олд Трафорду 7-1.

„Интер, све варијанте да се ућутка Вембли. Кључ је Најнголан“, сматра милански лист да би Белгијанац требало да одигра пресудну улогу у мечу са Тотенхемом. Преносе се и оштри одговори Нинџе критичарима који му спочитавају ноћни живот и цигарете. Укратко, Најнголан је поручио да је он такав, да су то сви знали и да га морају прихватити таквог какав јесте. Газета подсећа, имајући у виду резултат из прве утакмице на Сан Сиру и гол разлику два тима, да би Неразурима и пораз од једног гола разлике, осим 1:0, значио готово сигуран пролаз у следећи круг Лиге шампиона.

ТОТЕНХЕМ - ИНТЕР 21.00

Пројектоване поставе:

Тотенхем (4-3-3): Љорис - Орије, Вертонген, Алдервејрелд, Дејвис - Сисоко, Дајер, Ериксен - Али, Кејн, Сон

Интер (4-2-3-1): Хандановић - Д'Амброзио, Де Фрај, Шкринијар, Асамоа - Весино, Брозовић - Политано, Најнголан, Перишић - Икарди.

Повреде и суспензије:

Тотенхем: Дембеле, Санчез, Роуз, Трипије (последња двојица под знаком питања)

Интер: Врсаљко

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар