Kada će se kompletirati Golden Stejt?!

Branilac titule tokom novembra je veliku većinu utakmica odigrao bez trojice od svojih pet asova.

Košarka 28.11.2018 | 13:30
Kada će se kompletirati Golden Stejt?!
Gužva na tabeli Zapadne konferencije, na čijem čelu se izmenjalo mnogo timova, a sada su prvi Los Anđeles Klipersi, nesumnjivo je posledica problema u kojima se poslednjih nedelja nalaze aktuelni šampioni.

Osim letos angažovanog Demarkusa Kazinsa, za koga se znalo da će propustiti prvih nekoliko meseci tekuće sezone, Golden Stejt Voriorsi su većim delom novembra morali da se snalaze bez povređenih Stefa Karija i Drejmonda Grina.

Prvi će se na parket vratiti Kari, koji je zbog povrede prepona u duelu sa Milvokijem 8. novembra propustio 10 utakmica.

Dvostruki MVP lige danas bi trebalo da odradi prvi pun trening sa ostatkom ekipe, nakon što je dan ranije, prema rečima trenera Stiva Kera, "totalno dominirao" igrajući basket sa video analitičarima Voriorsa.

"Dobro je izgledao, nikako nisu mogli da ga sačuvaju. Moj pomoćnik Vili Grin je probao da pruži jak otpor, ali prošle su njegove najbolje godine", našalio se Ker.

Na konkretno pitanje da li će Kari zaigrati u noći između četvrtka i petka, kada Golden Stejt protiv Toronto Reptorsa počinje seriju gostovanja po gradovima Istoka, šef stručnog štaba je odgovorio: "Možda".

Ako ne tada, sjajni šuter se svakako očekuje na parketu u nedelju u Detroitu.

Najboljeg defanzivca "ratnika" Drejmonda Grina muči prst na nozi. On nijednog trenutka nije imao prognoziran datum povratka, do polovine meseca je čas igrao, čas nije, a u kontiunitetu je propustio poslednjih šest mečeva.

Ker se nada da će se Grin priključiti ekipi tokom predstojeće turneje, ali za to nema nikakvih garancija. "Kad bude - biće".

Konačno, Kazins!

Ol star centar van stroja je od januara, kada je pokidao Ahilovu tetivu i sada je već potpuno zdrav, samo mora još da radi na kondiciji.

Kazins je planirao da zaigra početkom decembra, a najnovija prognoza kaže da će debitovati u plavo-žutoj opremi između katoličkog Božića i Nove godine.

Voriorsi su posle serije od četiri poraza uspeli da se vrate na pravi put. Dobili su tri utakmice zaredom, uz prosečno 41,7 poena Kevina Durenta i 30,3 poena Kleja Tompsona, kome je trebalo neko vreme da se prilagodi značajnijoj ulozi od uobičajene.

Sada su drugi na Zapadu, sa skorom 15-7, iza Klipersa (13-6), a ispred Denvera (13-7), Memfisa (12-7) i Oklahome (12-7). Pored Toronta i Detroita, u narednih desetak dana ići će u Atlantu, Klivlend i Milvoki.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar