Када ће се комплетирати Голден Стејт?!

Бранилац титуле током новембра је велику већину утакмица одиграо без тројице од својих пет асова.

Кошарка 28.11.2018 | 13:30
Када ће се комплетирати Голден Стејт?!
Гужва на табели Западне конференције, на чијем челу се измењало много тимова, а сада су први Лос Анђелес Клиперси, несумњиво је последица проблема у којима се последњих недеља налазе актуелни шампиони.

Осим летос ангажованог Демаркуса Казинса, за кога се знало да ће пропустити првих неколико месеци текуће сезоне, Голден Стејт Вориорси су већим делом новембра морали да се сналазе без повређених Стефа Карија и Дрејмонда Грина.

Први ће се на паркет вратити Кари, који је због повреде препона у дуелу са Милвокијем 8. новембра пропустио 10 утакмица.

Двоструки МВП лиге данас би требало да одради први пун тренинг са остатком екипе, након што је дан раније, према речима тренера Стива Кера, "тотално доминирао" играјући баскет са видео аналитичарима Вориорса.

"Добро је изгледао, никако нису могли да га сачувају. Мој помоћник Вили Грин је пробао да пружи јак отпор, али прошле су његове најбоље године", нашалио се Кер.

На конкретно питање да ли ће Кари заиграти у ноћи између четвртка и петка, када Голден Стејт против Торонто Репторса почиње серију гостовања по градовима Истока, шеф стручног штаба је одговорио: "Можда".

Ако не тада, сјајни шутер се свакако очекује на паркету у недељу у Детроиту.

Најбољег дефанзивца "ратника" Дрејмонда Грина мучи прст на нози. Он ниједног тренутка није имао прогнозиран датум повратка, до половине месеца је час играо, час није, а у контиунитету је пропустио последњих шест мечева.

Кер се нада да ће се Грин прикључити екипи током предстојеће турнеје, али за то нема никаквих гаранција. "Кад буде - биће".

Коначно, Казинс!

Ол стар центар ван строја је од јануара, када је покидао Ахилову тетиву и сада је већ потпуно здрав, само мора још да ради на кондицији.

Казинс је планирао да заигра почетком децембра, а најновија прогноза каже да ће дебитовати у плаво-жутој опреми између католичког Божића и Нове године.

Вориорси су после серије од четири пораза успели да се врате на прави пут. Добили су три утакмице заредом, уз просечно 41,7 поена Кевина Дурента и 30,3 поена Клеја Томпсона, коме је требало неко време да се прилагоди значајнијој улози од уобичајене.

Сада су други на Западу, са скором 15-7, иза Клиперса (13-6), а испред Денвера (13-7), Мемфиса (12-7) и Оклахоме (12-7). Поред Торонта и Детроита, у наредних десетак дана ићи ће у Атланту, Кливленд и Милвоки.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар