LŠ: Liverpul i PSŽ...

Da vidimo ko je bolji i popričamo o Fabinju! Lasana Dijara jednostavno ne igra onoliko koliko je plaćen.

Fudbal 28.11.2018 | 11:45
LŠ: Liverpul i PSŽ...
Tomas Tuhel i Jirgen Klop jedan preko puta drugog. Obojici preti opasnost da takmičenje u Ligi šampiona završe već u grupnoj fazi i obojica izgleda smatraju da je to zato što im nedostaje jedan kvalitetni centralni vezni. Klop očigledno nije baš impresioniran Fabinjom, dok Tuhel ima još gore mišljenje o Lasani Dijari, pa će Pari Sen Žermen narednu utakmicu petog kola Lige šampiona navodno iskoristiti i da sa kolegama iz Liverpula porazgovara o mogućoj prodaji Fabinja.

“Za formaciju 4-3-3 potreban nam je treći centralni vezni vrhunskog nivoa. Neophodan je“, rekao je baš nedavno Tuhel, koji u prvu dvojicu igrača vrhunskog nivoa računa Marka Veratija i Adrijena Rabioa.

Vremešnom Dijari je dao svega 159 minuta. Za igrača koji godišnje prima 4.000.000 evra. Velika disproporcija.

Otud jasna namera da se PSŽ rastane sa 33-godišnjim fudbalerom, ali ni to se ne može ako se na napravi odstupnica i otud u priči Fabinjo. Liverpul baš i nije rešen da se po svaku cenu rastane sa njim, Klop bi ga čak i zadržao, ali ako bi se neko pojavio sa koferom novca kojim bi Redsima nadoknadio investirano onda bi se o tom predlogu dalo raspravljati.

U prevodu: pozajmica sa obaveznim otkupom za 50.000.000 evra. Bar trenutno, čini se kao rešenje koje bi zadovoljilo sve strane. Osim naravno Dijaru, ali njemu svakako nije ni mesto u pariskom supertimu.

Fabinjo sa druge strane ima golemo iskustvo u Ligi 1, može da pokriva više pozicija u veznom redu, a može da zakrpi i na desnom beku što nije nevažno imajući u vidu da ugovor Danija Alvesa ističe na leto, dok je Toma Menije tu do 2020.

Druga opcija je Ajaksov Frenki de Jong, ali se za njega već neko vreme otimaju Mančester Siti i Barselona i čini se da je tu PSŽ okasnio.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar