ЛШ: Ливерпул и ПСЖ...

Да видимо ко је бољи и попричамо о Фабињу! Ласана Дијара једноставно не игра онолико колико је плаћен.

Фудбал 28.11.2018 | 11:45
ЛШ: Ливерпул и ПСЖ...
Томас Тухел и Јирген Клоп један преко пута другог. Обојици прети опасност да такмичење у Лиги шампиона заврше већ у групној фази и обојица изгледа сматрају да је то зато што им недостаје један квалитетни централни везни. Клоп очигледно није баш импресиониран Фабињом, док Тухел има још горе мишљење о Ласани Дијари, па ће Пари Сен Жермен наредну утакмицу петог кола Лиге шампиона наводно искористити и да са колегама из Ливерпула поразговара о могућој продаји Фабиња.

“За формацију 4-3-3 потребан нам је трећи централни везни врхунског нивоа. Неопходан је“, рекао је баш недавно Тухел, који у прву двојицу играча врхунског нивоа рачуна Марка Вератија и Адријена Рабиоа.

Времешном Дијари је дао свега 159 минута. За играча који годишње прима 4.000.000 евра. Велика диспропорција.

Отуд јасна намера да се ПСЖ растане са 33-годишњим фудбалером, али ни то се не може ако се на направи одступница и отуд у причи Фабињо. Ливерпул баш и није решен да се по сваку цену растане са њим, Клоп би га чак и задржао, али ако би се неко појавио са кофером новца којим би Редсима надокнадио инвестирано онда би се о том предлогу дало расправљати.

У преводу: позајмица са обавезним откупом за 50.000.000 евра. Бар тренутно, чини се као решење које би задовољило све стране. Осим наравно Дијару, али њему свакако није ни место у париском супертиму.

Фабињо са друге стране има големо искуство у Лиги 1, може да покрива више позиција у везном реду, а може да закрпи и на десном беку што није неважно имајући у виду да уговор Данија Алвеса истиче на лето, док је Тома Меније ту до 2020.

Друга опција је Ајаксов Френки де Јонг, али се за њега већ неко време отимају Манчестер Сити и Барселона и чини се да је ту ПСЖ окаснио.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар