Beč bi mogao biti domaćin „Evrosonga“?

Glavni grad Austrije, Beč, mogao bi iduće godine ponovo biti domaćin „Pesme Evrovizije“, iako je Izrael odneo pobedu na ovogodišnjem takmičenju, spekulišu austrijski mediji.

Zabava 14.08.2018 | 09:42
Beč bi mogao biti domaćin „Evrosonga“?
Odmah nakon pobede pevačice Nete Barzilaj čula su se protivljenja održavanja „Pesme Evrovizije“ u Izraelu zbog bezbednosnog stanja.

Već tada se pominjala Austrija, čiji je takmičar Sizar Sampson osvojio treće mesto, a kod žirija čak prvo, kao moguća zamena za Izrael.

Prema pisanju medija, Austrija bi mogla biti domaćin „Evrosonga“ iduće godine, jer je državna televizija Izraela KAN zatražila novac od države za organizaciju ovog takmičenja, ali je ministar finansija odbio da stavi na raspolaganje sredstva.

Izrel mora da uplati kauciju u visini od 12 miliona evra na švajcarski račun kao garanciju za prihvatanje organizacije „Pesme Evrovizije“.

Rok za uplatu ističe sutra, 14. avgusta, i ako se taj novac ne nađe na računu, tražila bi se druga zemlja za organizovanje takmičenja, a Austrija, koja je pre dve godine bila domaćin, ponovo je spremna da tu ulogu preuzme.

KAN se sada obratio izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu sa molbom da država stavi na raspolaganje potrebna sredstva.

RTS
foto:internet
 
 

 
 

Komentari / 0

Ostavite komentar