Bivši trener Zvezde preuzeo Levski!

Bivši trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović novi je trener bugarskog velikana Levskog.  Bivši trener Zvezde u Levskom, ali ne Muslin. . .  Italijan je otpušten posle katastrofe u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Fudbal 22.07.2018 | 17:45
Bivši trener Zvezde preuzeo Levski!
Stojanović će zameniti Italijana Delija Rosija koji je dobio otkaz nakon debakla u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Višestruki šampion Bugarske eliminisan je od Vaduca iz Lihtenštajna.

Stojanović će, prema saznanjima portala Sportal.bg potpisati ugovor na godinu dana uz opciju za produžetak saradnje na još jednu sezonu.

Pre nekoliko dana spekulisalo se da bi Levski mogao da preuzme takođe bivši trener Zvezde, ali i selektor Srbije Slavoljub Muslin.

Stojanović je bio bez angažmana od kraja 2017. kada je napustio letonsku Rigu. On je svojevremeno sa Domžalama osvojio dve šampionske titule u Sloveniji, a sa Crvenom zvezdom 2014. godine, kada su crveno-beli okončali šestogodišnju dominaciju Partizana.

"Legija stranaca" u Levskom doživela je blamažu u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope pošto ih je izbacio Vaduz iz Lihtenštajna, a to je odmah značilo i smenu trenera...

Posle otkaza iskusnom italijanskom stručnjaku Deliju Rosiju, klub je krenuo u potragu za njegovim naslednikom, a iako je jedno vreme Slavoljub Muslin figurirao kao prvi izbor Bugara - na "vrelu klupu" će drugi bivši trener Crvene zvezde.

Kako prenosi "Sportal.bg", Slaviša Stojanović se načelno dogovorio s Levskim i naredne nedelje će biti promovisan u novog trenera ovog kluba.

Videćemo da li će Slovenac, koji je dva puta osvajao šampionate Slovenije i jedanput Srbije, uspeti da izvede na pravi put ekipu koja u svojim redovima ima fudbalere poput Đordija Gomeza, Gabrijena Obertana i drugih...

Poslednji trenerski angažman Stojanović je imao u Rigi, dok je radio i u Kini, Belgiji...

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar