Бивши тренер Звезде преузео Левски!

Бивши тренер Црвене звезде Славиша Стојановић нови је тренер бугарског великана Левског.  Бивши тренер Звезде у Левском, али не Муслин. . .  Италијан је отпуштен после катастрофе у 1. колу квалификација за Лигу Европе.

Фудбал 22.07.2018 | 17:45
Бивши тренер Звезде преузео Левски!
Стојановић ће заменити Италијана Делија Росија који је добио отказ након дебакла у првом колу квалификација за Лигу Европе.

Вишеструки шампион Бугарске елиминисан је од Вадуца из Лихтенштајна.

Стојановић ће, према сазнањима портала Спортал.бг потписати уговор на годину дана уз опцију за продужетак сарадње на још једну сезону.

Пре неколико дана спекулисало се да би Левски могао да преузме такође бивши тренер Звезде, али и селектор Србије Славољуб Муслин.

Стојановић је био без ангажмана од краја 2017. када је напустио летонску Ригу. Он је својевремено са Домжалама освојио две шампионске титуле у Словенији, а са Црвеном звездом 2014. године, када су црвено-бели окончали шестогодишњу доминацију Партизана.

"Легија странаца" у Левском доживела је бламажу у првом колу квалификација за Лигу Европе пошто их је избацио Вадуз из Лихтенштајна, а то је одмах значило и смену тренера...

После отказа искусном италијанском стручњаку Делију Росију, клуб је кренуо у потрагу за његовим наследником, а иако је једно време Славољуб Муслин фигурирао као први избор Бугара - на "врелу клупу" ће други бивши тренер Црвене звезде.

Како преноси "Спортал.бг", Славиша Стојановић се начелно договорио с Левским и наредне недеље ће бити промовисан у новог тренера овог клуба.

Видећемо да ли ће Словенац, који је два пута освајао шампионате Словеније и једанпут Србије, успети да изведе на прави пут екипу која у својим редовима има фудбалере попут Ђордија Гомеза, Габријена Обертана и других...

Последњи тренерски ангажман Стојановић је имао у Риги, док је радио и у Кини, Белгији...

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар