Katai o danima bez fudbala...

U Alavesu mi nisu pružili nikakvu šansu, ali ne volim da pričam o tome! "Osećam se veoma dobro, ovde igram, postižem golove. U Španiji sam jedva igrao poslednjih šest meseci koje sam proveo tamo", rekao je povremeni srpski reprezentativac.

Fudbal 22.07.2018 | 17:00
Katai o danima bez fudbala...
Ukupno 20 utakmica, 18 kao starter i učinak devet golova i tri asistencije. Jasan je zaključak da je Aleksandar Katai ponovo pronašao sebe u dresu Čikaga. To je zaintrigiralo novinare španske Marke, koji su od povremenog srpskog reprezentactivca želeli da čuju šta je ključ dobrih igara u novom klubu, odnosno šta je bilo "sporno" u Alavesu pa ga nije bilo na terenu.

Srpski ofanzivni vezista je pre nekoliko dana potpisao ugovor na dve i po godine sa timom koji predvodiVeljko Paunović.

"Osećam se veoma dobro, ovde igram, postižem golove. U Španiji sam jedva igrao poslednjih šest meseci koje sam proveo tamo", rekao je Katai za Marku.

Nekadašnji fudbaler Vojvodine, Olimpijakosa i Crvene zvezde u Baskiju je stigao u poslednjim trenucima letnjeg prelaznog roka na leto 2016. godine za 2.000.000 evra. Odigrao je 20 utakmica u Priperi i postigao tri gola, ali već u narednoj sezoni ostao bez mesta u timu, pa je usledila pozajmica u Čikago.

"Nije mi pružena nikakva šansa u Alavesu. Ponekad sam igrao, a ponekad bio na tribinama gledajući utakmicu ili na klupi. Nikada nisam mogao da vežem pet ili šest uzastopnih utakmica da bih dobio ritam. Istina je da su to stvari zbog kojih mi je žao, ali ne volim da pričam o tome. To se dogodilo u prošlosti, razmišljam samo o Čikagu", dodao je Katai.

Ključ povratka u formu nalazi se u rukama Veljka Paunovića.

"Veljko me dobro poznaje još iz perioda kada sam igrao u Crvenoj zvezdi. On je podržava i daje mi priliku da se dokažem".

Igrati u timu sa legendarnim Bastijanom Švajnštajgerom predstavlja posebnu stvar za svakog igrača Čikaga.

"Bastijan je odličan momam, svakom timu je potreban neko poput njega. On je sjajan igrač i još bolja osoba, čast je igrati sa njim".

Boravak u Čikagu odlično prija, kako Kataiju, tako i njegovoj supruzi, koji su srećni što žive u ovom gradu.

"Osećam se kao kod kuće. Imam podršku porodice i to vredi mnogo. Ne znam da li ću se ikada vratiti u Evropu, u fudbalu se nikada ne zna, ali mogu da kažem da sam srećan u Čikagu u ovom trenutku", zaključio je Katai.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar