Катаи о данима без фудбала...

У Алавесу ми нису пружили никакву шансу, али не волим да причам о томе! "Осећам се веома добро, овде играм, постижем голове. У Шпанији сам једва играо последњих шест месеци које сам провео тамо", рекао је повремени српски репрезентативац.

Фудбал 22.07.2018 | 17:00
Катаи о данима без фудбала...
Укупно 20 утакмица, 18 као стартер и учинак девет голова и три асистенције. Јасан је закључак да је Александар Катаи поново пронашао себе у дресу Чикага. То је заинтригирало новинаре шпанске Марке, који су од повременог српског репрезентацтивца желели да чују шта је кључ добрих игара у новом клубу, односно шта је било "спорно" у Алавесу па га није било на терену.

Српски офанзивни везиста је пре неколико дана потписао уговор на две и по године са тимом који предводиВељко Пауновић.

"Осећам се веома добро, овде играм, постижем голове. У Шпанији сам једва играо последњих шест месеци које сам провео тамо", рекао је Катаи за Марку.

Некадашњи фудбалер Војводине, Олимпијакоса и Црвене звезде у Баскију је стигао у последњим тренуцима летњег прелазног рока на лето 2016. године за 2.000.000 евра. Одиграо је 20 утакмица у Припери и постигао три гола, али већ у наредној сезони остао без места у тиму, па је уследила позајмица у Чикаго.

"Није ми пружена никаква шанса у Алавесу. Понекад сам играо, а понекад био на трибинама гледајући утакмицу или на клупи. Никада нисам могао да вежем пет или шест узастопних утакмица да бих добио ритам. Истина је да су то ствари због којих ми је жао, али не волим да причам о томе. То се догодило у прошлости, размишљам само о Чикагу", додао је Катаи.

Кључ повратка у форму налази се у рукама Вељка Пауновића.

"Вељко ме добро познаје још из периода када сам играо у Црвеној звезди. Он је подржава и даје ми прилику да се докажем".

Играти у тиму са легендарним Бастијаном Швајнштајгером представља посебну ствар за сваког играча Чикага.

"Бастијан је одличан момам, сваком тиму је потребан неко попут њега. Он је сјајан играч и још боља особа, част је играти са њим".

Боравак у Чикагу одлично прија, како Катаију, тако и његовој супрузи, који су срећни што живе у овом граду.

"Осећам се као код куће. Имам подршку породице и то вреди много. Не знам да ли ћу се икада вратити у Европу, у фудбалу се никада не зна, али могу да кажем да сам срећан у Чикагу у овом тренутку", закључио је Катаи.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар