Olimpijakos preko Pro Reka do titule prvaka Evrope!

Vaterpolisti Olimpijakosa osvojili su titulu u Ligi šampiona, pošto su u finalu završnog turnira u Đenovi pobedili Pro Reko sa 9:7 (2:1, 2:3, 3:2, 2:1).  Đenova je bila spremna za šampionsku žurku, ali trofej ide u Atinu.

Ostali sportovi 10.06.2018 | 10:15
Olimpijakos preko Pro Reka do titule prvaka Evrope!
Olimpijakos je do druge titule prvaka Evrope vodio Janis Funtulis sa četiri gola, a istakao se i golman Josip Pavić sa 15 odbrana.

U ekipi Vladimira Vujasinovića najbolji je bio Frančesko di Fulvio sa dva pogotka. Srpski vaterpolista Dušan Mandić jednom se upisao u strelce, dok se Filip Filipović nije upisao u strelce.

Treće mesto na završnom turniru osvojila je Barseloneta, koja je pobedila dubrovački Jug sa 14:8.

Drugu kontinentalnu titulu u klupskoj istoriji (prvu od 2002.) Pirejci su osvojili u uzbudljivom finalu protiv favorita i domaćina završnog turnira - Pro Reka.

Na čelu sa hrvatskim golmanom Josipom Pavićem (15 odbrana), tim koji čini "kičmu" grčke reprezentacije odneo je titulu iz Đenove i ostavio bez trofeja ekipu srpskog stručnjaka Vladimira Vujasinovića i naših reprezentativaca Dušana Mandića (jedan gol) i Filipa Filipovića.

Olimpijakos - Pro Reko 9:7 (2:1, 2:3, 3:2, 2:1)

Janis Fontulis bio je najbolji strelac novog prvaka Evrope sa četiri gola, a po jedan su postigli Konstantinos Genidunijas, Jorgos Dervisis, Aleksandros Gunas, Paulo Obradović i Andro Bušlje. Apsolutni heroj trijumfa bio je veteran na golu Pirejaca, koji je "skidao" šuteve italijanskog tima, branio kaznene udarce i bio lider.

Na drugoj strani, izuzev našeg Mandića, strelci za Pro Reko bili su Frančesko Di Fulvio (2 gola) i Jakopo Alesijani, Giljermo Molina, Aleksandar Ivović i Oskar Ečenike (svi po jedan).

Olimpijakos je na završnom turniru u Đenovi eliminisao Špandau (6:5) i Barselonetu (6:4), dok je Pro Reko u četvrtfinalu savladao Brešu (12:10), a u polufinalu Jug (9:8).

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar