Fener pao u uzbudljivoj završnici!

Tofaš se ne predaje! Košarkaši Tofaša pobedili su Fenerbahče 91:88 u trećoj utakmici finala turskog nacionalnog šampionata.  Finale je tek počelo: Tofaš iznenadio Fener! Treću utakmicu odlučio Sami Mehija trojkom četiri sekunde pre kraja utakmice - 91:88.

Košarka 10.06.2018 | 09:45
Fener pao u uzbudljivoj završnici!
Oni su tom pobedom uspeli da smanje na 2-1 u finalnoj seriji. Najefikasniji je u pobedi Tofaša bio Sami Mehija sa 23 poena, a 21 je ubacio Keni Kađi. Dvocifren je bio i Toni Kroker sa 16.

Bred Vonamejker je predvodio Fener sa 20 poena, a Muhamed Ali je ubacio 16. Marko Gudurić je postigao devet poena, dok Nikola Kalinić nije igrao.

Junak pobede bio je Pijeria Henri koji je iznudio faulove Vonamejkera i Alija Muhameda u finišu kada se lomio rezultat. 

Tofaš je na tri minuta do kraja zaostajao 86:78, napravio je seriju 8:0 i tada je Vonamejker pogodio za dva. Usledili su prekršaji koji su Vonamejkeru i Aliju završili utakmicu i Tofaš je uspeo da pobedi zahvaljujući trojci Mehije.

Delovalo je da će finale turskog prvenstva biti ekspresno završeno u korist Fenerbahčea, ali to ipak neće ići baš tako. Za to se pobrinuo Tofaš, koji je u trećoj utakmici iznenadio ekipu Željka Obradovića i smanjio rezultat na 2:1 u seriji - 91:88 (26:26, 26:23, 16:18, 23:21).

Bilo je to pravo šutersko nadmetanje dva tima, gosti su minut pre kraja vodili rezultatom 88:86, ali je domaćin meč okončao serijom 5:0. Odluka je pala četiri sekunde pre kraja utakmice, kada je Sami Mehija pogodio van linije 6,75 i zapalio publiku u Bursi.

Mehija je bio ujedno i najefikasniji igrač Tofaša sa 23 postignuta poena, a sjajni su bili i Keni Kađi, koji je ubacio 21, odnosno Toni Kroker (20), koji je svom učiunku pridodao i pet skokova i osam asistencija.

Kod Fenerbahčea je znatno ispred ostalih bio Bredli Vonamejker sa 20 poena i šest asistencija. Bobi Dikson je postigao 16, a Marko Gudurić devet.

Četvrta utakmica za dva dana, takođe u Bursi, a peta 13. juna u Istanbulu. Titulu će osvojiti tim koji prvi stigne do četiri pobede.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar