Фенер пао у узбудљивој завршници!

Тофаш се не предаје! Кошаркаши Тофаша победили су Фенербахче 91:88 у трећој утакмици финала турског националног шампионата.  Финале је тек почело: Тофаш изненадио Фенер! Трећу утакмицу одлучио Сами Мехија тројком четири секунде пре краја утакмице - 91:88.

Кошарка 10.06.2018 | 09:45
Фенер пао у узбудљивој завршници!
Они су том победом успели да смање на 2-1 у финалној серији. Најефикаснији је у победи Тофаша био Сами Мехија са 23 поена, а 21 је убацио Кени Кађи. Двоцифрен је био и Тони Крокер са 16.

Бред Вонамејкер је предводио Фенер са 20 поена, а Мухамед Али је убацио 16. Марко Гудурић је постигао девет поена, док Никола Калинић није играо.

Јунак победе био је Пијериа Хенри који је изнудио фаулове Вонамејкера и Алија Мухамеда у финишу када се ломио резултат. 

Тофаш је на три минута до краја заостајао 86:78, направио је серију 8:0 и тада је Вонамејкер погодио за два. Уследили су прекршаји који су Вонамејкеру и Алију завршили утакмицу и Тофаш је успео да победи захваљујући тројци Мехије.

Деловало је да ће финале турског првенства бити експресно завршено у корист Фенербахчеа, али то ипак неће ићи баш тако. За то се побринуо Тофаш, који је у трећој утакмици изненадио екипу Жељка Обрадовића и смањио резултат на 2:1 у серији - 91:88 (26:26, 26:23, 16:18, 23:21).

Било је то право шутерско надметање два тима, гости су минут пре краја водили резултатом 88:86, али је домаћин меч окончао серијом 5:0. Одлука је пала четири секунде пре краја утакмице, када је Сами Мехија погодио ван линије 6,75 и запалио публику у Бурси.

Мехија је био уједно и најефикаснији играч Тофаша са 23 постигнута поена, а сјајни су били и Кени Кађи, који је убацио 21, односно Тони Крокер (20), који је свом учиунку придодао и пет скокова и осам асистенција.

Код Фенербахчеа је знатно испред осталих био Бредли Вонамејкер са 20 поена и шест асистенција. Боби Диксон је постигао 16, а Марко Гудурић девет.

Четврта утакмица за два дана, такође у Бурси, а пета 13. јуна у Истанбулу. Титулу ће освојити тим који први стигне до четири победе.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар