Lan za stomak, đumbir za zube

Recepti dr Aleksandra Malahova, američkog lekara ruskog porekla.

Zdravlje 24.04.2018 | 09:06
Lan za stomak, đumbir za zube
ČUVENI američki doktor Aleksandar Malahov važi za jednog od najpopularnijih porodičnih lekara, koji je stekao slavu pomažući pacijentima - ne lekovima, već narodnom ruskom medicinom.

Doktor Malahov više od dve decenije radi u SAD, a stanovnici Klivlenda sa zadovoljstvom dolaze kod njega pošto uz zvaničnu medicinu redovno daje recepte iz ruske tradicije lekarstva. Doktor veruje da je hrana najvažniji lek, kao i da prirodnim putem uz pomoć biljaka pacijentu može više da se pomogne nego pilulama i tabletama.

Recept broj jedan

ČIŠĆENjE STOMAKA

U četvrtinu čaše (oko 50 mililitara) lanenog ulja doda se prstohvat đumbirovog pudera i malo crnog bibera, pa se dobro promeša. Ulje se pije ujutro, na prazan stomak. Ovako pripremljeno ulje može da se pije tri dana, pa se ponovo pravi sveže. Ulje će pročistiti organe iznutra, a začini će pomoći da se izbace toksini. Posle tri dana korišćenja laneno ulje, bez začina, može da se iskoristi za masažu stomaka.

Recept broj dva

UBLAŽAVANjE ASTME

Kilogram soli treba staviti u lanenu vreću (odlično može da posluži jastučnica) i da se zaveže tako da se so ne prosipa. Uveče, pre nego što se ode na spavanje, vreća treba da se stavi na pluća ili na leđa, odnosno da se legne na nju.

So će sakupiti i upiti svu vlagu iz prostorije u kojoj se boravi i osvežiće vazduh koji se diše. Na taj način će čovek sa astmom disati mnogo lakše.

Recept broj tri

PARADENTOZA

Malo izmrvljenog đumbira poput pudera treba uzeti u usta i promućkati kako bi se proširio po gingivitu (sluzokoži iznad zuba). Ovo treba raditi posle svakog jela, a pogotovo kada nema uslova da se operu zubi četkicom i pastom za zube. Ovo naročito treba raditi pre spavanja, jer će đumbir obaviti temeljnu dezinfekciju usta i očistiti sluzokožu oko zuba. Takođe, zadah iz usta će biti svežiji i mirisniji, što je naročito važno ujutro. Đumbir će biti dobar i efikasan i za desni.

Recept broj četiri

REN ZA ZDRAVIJU KOSU

Svež koren rena treba očistiti, usitniti i ubaciti u posudu koja može da se dobro zatvori. Dodati 150 grama crvenog vina. Ovu smesu treba ostaviti sedam dana, dobro zatvorenu, na tamnom mestu. Posle toga se uveče koristi tečnost, tako što se pamučna loptica umače i njome masira koža glave. Kada se natopi koren kose, glava se umota u peškir. Kosa se ne pere do ujutru, a ko može da izdrži da je ne opere ni tada - efekat će biti još bolji. Ukoliko se postupak ponavlja svake večeri mesec dana, kosa će postati zdravija i jača.

Recept broj pet

DIJABETES I ZAŠTITA PANKREASA

Ova mešavina je odlična za pankreas, ali je izuzetno korisna i za obolele od dijabetesa, jer ima pozitivan efekat na stabilizaciju nivoa šećera u krvi.

U blender se stavlja kilogram limuna (sa korom i semenkama), 300 grama peršuna i 300 grama belog luka. Sve se dobro promeša, prebaci u staklenu teglu i ostavi da "odmara" dve nedelje u frižideru.

Svakog dana treba uzimati jednu punu kašiku mešavine 15 minuta pre jela, tri puta dnevno. Preporučljivo je da se ova mešavina pije sa šoljom čaja od crvenog voća, kao što su jagode, borovnice ili brusnice.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar