Лан за стомак, ђумбир за зубе

Рецепти др Александра Малахова, америчког лекара руског порекла.

Здравље 24.04.2018 | 09:06
Лан за стомак, ђумбир за зубе
ЧУВЕНИ амерички доктор Александар Малахов важи за једног од најпопуларнијих породичних лекара, који је стекао славу помажући пацијентима - не лековима, већ народном руском медицином.

Доктор Малахов више од две деценије ради у САД, а становници Кливленда са задовољством долазе код њега пошто уз званичну медицину редовно даје рецепте из руске традиције лекарства. Доктор верује да је храна најважнији лек, као и да природним путем уз помоћ биљака пацијенту може више да се помогне него пилулама и таблетама.

Рецепт број један

ЧИШЋЕЊЕ СТОМАКА

У четвртину чаше (око 50 милилитара) ланеног уља дода се прстохват ђумбировог пудера и мало црног бибера, па се добро промеша. Уље се пије ујутро, на празан стомак. Овако припремљено уље може да се пије три дана, па се поново прави свеже. Уље ће прочистити органе изнутра, а зачини ће помоћи да се избаце токсини. После три дана коришћења ланено уље, без зачина, може да се искористи за масажу стомака.

Рецепт број два

УБЛАЖАВАЊЕ АСТМЕ

Килограм соли треба ставити у ланену врећу (одлично може да послужи јастучница) и да се завеже тако да се со не просипа. Увече, пре него што се оде на спавање, врећа треба да се стави на плућа или на леђа, односно да се легне на њу.

Со ће сакупити и упити сву влагу из просторије у којој се борави и освежиће ваздух који се дише. На тај начин ће човек са астмом дисати много лакше.

Рецепт број три

ПАРАДЕНТОЗА

Мало измрвљеног ђумбира попут пудера треба узети у уста и промућкати како би се проширио по гингивиту (слузокожи изнад зуба). Ово треба радити после сваког јела, а поготово када нема услова да се оперу зуби четкицом и пастом за зубе. Ово нарочито треба радити пре спавања, јер ће ђумбир обавити темељну дезинфекцију уста и очистити слузокожу око зуба. Такође, задах из уста ће бити свежији и мириснији, што је нарочито важно ујутро. Ђумбир ће бити добар и ефикасан и за десни.

Рецепт број четири

РЕН ЗА ЗДРАВИЈУ КОСУ

Свеж корен рена треба очистити, уситнити и убацити у посуду која може да се добро затвори. Додати 150 грама црвеног вина. Ову смесу треба оставити седам дана, добро затворену, на тамном месту. После тога се увече користи течност, тако што се памучна лоптица умаче и њоме масира кожа главе. Када се натопи корен косе, глава се умота у пешкир. Коса се не пере до ујутру, а ко може да издржи да је не опере ни тада - ефекат ће бити још бољи. Уколико се поступак понавља сваке вечери месец дана, коса ће постати здравија и јача.

Рецепт број пет

ДИЈАБЕТЕС И ЗАШТИТА ПАНКРЕАСА

Ова мешавина је одлична за панкреас, али је изузетно корисна и за оболеле од дијабетеса, јер има позитиван ефекат на стабилизацију нивоа шећера у крви.

У блендер се ставља килограм лимуна (са кором и семенкама), 300 грама першуна и 300 грама белог лука. Све се добро промеша, пребаци у стаклену теглу и остави да "одмара" две недеље у фрижидеру.

Сваког дана треба узимати једну пуну кашику мешавине 15 минута пре јела, три пута дневно. Препоручљиво је да се ова мешавина пије са шољом чаја од црвеног воћа, као што су јагоде, боровнице или бруснице.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар