Pet mjeseci nakon posljednjeg gola...

Ričarlison odjednom u fokusu, Junajted je ozbiljan! Nije jedini. . .

Fudbal 24.04.2018 | 15:00
Pet mjeseci nakon posljednjeg gola...
Došao je kao Evropi potpuno nepoznat igrač i čim je izašao na teren pokrenuo priče o svetloj budućnosti. Međutim, prekratko je trajalo, ali izgleda da blistave partije sa početka sezone u Votfordu nisu zaboravljene, pa ostrvski mediji bruje o interesovanju Mančester junajteda za 20-godišnjeg Ričarlisona.

Brazilsko levo krilo iza sebe ima fenomenalnu jesen - pet golova i četiri asistencije do novembra - i proleće za zaborav. U 2018. godini, statistički gledano, nikakav uticaj na igru Stršljenova. Poklopilo se to i sa očajnim rezultatima Votforda. Pitanje je samo šta je starije: da li rezultata nema zbog toga što nema ni Ričarlisona? Ili njega nema zato što ekipa igra loše?

Bilo kako, poslednji gol Ričarlison je postigao pre pet meseci, poslednju asistenciju pre četiri. Ima tu i nekih objektivnih razloga. Recimo, Ričarlison prošle godine nije imao odmor. Došao je iz Brazila gde je sezona bila u punom jeku. Nastavio u Premijer ligi, a svi znamo koliko je fizički zahtevna. Ostavi to traga.

Izdržao je Brazilac sve, pa je tek u poslednjih nekoliko utakmica počinjao sa klupe. Ali bez obzira na to, Englezi pišu da je Žoze Murinjo više nego zainteresovan. I ima tu logike.

Prvo, Antoni Marsijal je nezadovoljan što ne igra i hoće da ide (Bajern ili Juventus). Markus Rašford bi da igra centralnog napadača, makar se za minute rvao sa Romeluom Lukakuom. To znači da je Junajtedu potreban neko da bude konkurencija Aleksisu Sančezu na levom krilu. Dakle, igrači iz premijum klase ne dolaze u obzir, jer niko od njih neće da sedi na klupi.

Da li će hteti Ričarlison? Pitanje je. Old Traford jeste primamljiv, ali ima on i druge ponude. Pominjali su se čak i Juve i Bajern - mada mislimo da su se tu novinari manje pouzdanih medija samo vodili logikom “ako hoće Marsijala, što ne bi i Ričarlisona?“ - pa i Pari Sen Žermen i mnogo realnije opcije kakve su Čelsi i Everton.

Samo, neće biti jeftin. Iako ga je Votford doveo za samo 12.400.000 evra, sada će tražiti mnogo više. Samo status premijerligaša digne cenu, pa se Stršljenovi sada nadaju da će moći da ga uvale nekome za čak 46.000.000 evra!

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar