Пет мјесеци након посљедњег гола...

Ричарлисон одједном у фокусу, Јунајтед је озбиљан! Није једини. . .

Фудбал 24.04.2018 | 15:00
Пет мјесеци након посљедњег гола...
Дошао је као Европи потпуно непознат играч и чим је изашао на терен покренуо приче о светлој будућности. Међутим, прекратко је трајало, али изгледа да блиставе партије са почетка сезоне у Вотфорду нису заборављене, па острвски медији брује о интересовању Манчестер јунајтеда за 20-годишњег Ричарлисона.

Бразилско лево крило иза себе има феноменалну јесен - пет голова и четири асистенције до новембра - и пролеће за заборав. У 2018. години, статистички гледано, никакав утицај на игру Стршљенова. Поклопило се то и са очајним резултатима Вотфорда. Питање је само шта је старије: да ли резултата нема због тога што нема ни Ричарлисона? Или њега нема зато што екипа игра лоше?

Било како, последњи гол Ричарлисон је постигао пре пет месеци, последњу асистенцију пре четири. Има ту и неких објективних разлога. Рецимо, Ричарлисон прошле године није имао одмор. Дошао је из Бразила где је сезона била у пуном јеку. Наставио у Премијер лиги, а сви знамо колико је физички захтевна. Остави то трага.

Издржао је Бразилац све, па је тек у последњих неколико утакмица почињао са клупе. Али без обзира на то, Енглези пишу да је Жозе Мурињо више него заинтересован. И има ту логике.

Прво, Антони Марсијал је незадовољан што не игра и хоће да иде (Бајерн или Јувентус). Маркус Рашфорд би да игра централног нападача, макар се за минуте рвао са Ромелуом Лукакуом. То значи да је Јунајтеду потребан неко да буде конкуренција Алексису Санчезу на левом крилу. Дакле, играчи из премијум класе не долазе у обзир, јер нико од њих неће да седи на клупи.

Да ли ће хтети Ричарлисон? Питање је. Олд Трафорд јесте примамљив, али има он и друге понуде. Помињали су се чак и Јуве и Бајерн - мада мислимо да су се ту новинари мање поузданих медија само водили логиком “ако хоће Марсијала, што не би и Ричарлисона?“ - па и Пари Сен Жермен и много реалније опције какве су Челси и Евертон.

Само, неће бити јефтин. Иако га је Вотфорд довео за само 12.400.000 евра, сада ће тражити много више. Само статус премијерлигаша дигне цену, па се Стршљенови сада надају да ће моћи да га увале некоме за чак 46.000.000 евра!

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар