Prvi “Festival savremene žene“

Prvi međunarodni “Festival savremene žene” u Tuzli okupiće oko hiljadu najuticajnijih žena iz oblasti politike, diplomatije, biznisa, marketinga, nauke, umjetnosti, mode, zdravstva, sporta, medija…

Bosna i Hercegovina 22.03.2018 | 16:00
Prvi “Festival savremene žene“
Festival će biti održan od 19. do 22. aprila 2018, a cilj je osnaživanje žena kroz povezivanje najuspješnijih iz svih sfera života.

Više od 60 najuspješnijih žena, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, SAD, Australije, Velike Britanije, Indije i Austrije, potvrdilo je učešće. Projekat osnaživanja i povezivanja žena započet je još prije dvije godine izborom “Super žene” sa područja Tuzlanskog kantona i pokretanjem portala ženski.ba.“Festival je sublimacija svih naših iskustvenih, organizacionih i praktičnih stvari koje smo radili do sada. Cilj nam je da se žene prepoznaju, umreže, stvore nove vrijednosti i da razbijemo postavljene granice”, rekao je Zlatko Berbić, direktor ovog festivala.Organizatori očekuju i političarke, a dolazak je potvrdila i Tanja Fajon, poslanica u Evropskom parlamentu, te Zorana Mihajlović, ministarka u Vladi Srbije. Poziv je upućen i predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović.

“Mislim da je vrijeme da počnemo pričati neke pozitivne priče. Nećemo pričati o problemima, već o rješenjima. Pričamo o tome kako su žene uspjele i postigle to što jesu, uprkos svemu. Na taj način želimo inspirisati mlade žene da preuzmu svoju sudbinu u svoje ruke”, smatra Edina Selesković, predsjednica ovog festivala.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kasum zahib

22.03.2018 17:13

To je dobro

ODGOVORITE