Први “Фестивал савремене жене“

Први међународни “Фестивал савремене жене” у Тузли окупиће око хиљаду најутицајнијих жена из области политике, дипломатије, бизниса, маркетинга, науке, умјетности, моде, здравства, спорта, медија…

Босна и Херцеговина 22.03.2018 | 16:00
Први “Фестивал савремене жене“
Фестивал ће бити одржан од 19. до 22. априла 2018, а циљ је оснаживање жена кроз повезивање најуспјешнијих из свих сфера живота.

Више од 60 најуспјешнијих жена, поријеклом из Босне и Херцеговине, Србије, Словеније, Црне Горе, Хрватске, Македоније, САД, Аустралије, Велике Британије, Индије и Аустрије, потврдило је учешће. Пројекат оснаживања и повезивања жена започет је још прије двије године избором “Супер жене” са подручја Тузланског кантона и покретањем портала женски.ба.



“Фестивал је сублимација свих наших искуствених, организационих и практичних ствари које смо радили до сада. Циљ нам је да се жене препознају, умреже, створе нове вриједности и да разбијемо постављене границе”, рекао је Златко Бербић, директор овог фестивала.



Организатори очекују и политичарке, а долазак је потврдила и Тања Фајон, посланица у Европском парламенту, те Зорана Михајловић, министарка у Влади Србије. Позив је упућен и предсједници Хрватске Колинди Грабар-Китаровић.

“Мислим да је вријеме да почнемо причати неке позитивне приче. Нећемо причати о проблемима, већ о рјешењима. Причамо о томе како су жене успјеле и постигле то што јесу, упркос свему. На тај начин желимо инспирисати младе жене да преузму своју судбину у своје руке”, сматра Едина Селесковић, предсједница овог фестивала.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Касум захиб

22.03.2018 17:13

То је добро

ОДГОВОРИТЕ