Danas oblačno sa slabim snijegom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će u istočnim predjelima i na jugu padati slab snijeg, dok će u ostalim predjelima prije podne biti suvo sa dnevnom temperaturom od minus dva do četiri stepena Celzijusova.

Bosna i Hercegovina 22.03.2018 | 08:06
Danas oblačno sa slabim snijegom
Jutro je hladno, u većini predjela suvo uz promjenljivu oblačnost, a na jugu i jugoistoku povremeno pada slab snijeg, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Slično vrijeme zadržaće se i tokom dana - na istoku oblačno uz slab snijeg povremeno, na jugu kiša koja može da se ledi pri tlu i susnježica u višoj Hercegovini. Snijeg će padati u sarajevsko-romanijskoj regiji i u gornjem Podrinju.

Umjeren snijeg očekuje se na planinama na istoku. Na sjeveru postoje uslovi za sunčane intervale. Kasnije popodne očekuje se novo jače naoblačenje sa juga i jugoistoka pa će snijeg jačati, a prema večeri će se širiti ka zapadu i sjeveru.

Uveče i tokom noći umjeren snijeg će padati u svim predjelima, uz dalji porast snježnog pokrivača. Najviše će ga pasti na planinama gdje se očekuje novih 20 centimetara.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica minus 14, Han Pijesak minus osam, Ivan Sedlo i Sokolac minus šest, Gacko i Bihać minus pet, Sanski Most minus četiri, Sarajevo, Srebrenica i Zenica minus tri, Banjaluka, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Prijedor i Tuzla minus dva, Brčko i Zvornik minus jedan, Bileća nula, Trebinje tri, Mostar četiri i Neum šest stepeni Celzijusovih.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar