Данас облачно са слабим снијегом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће у источним предјелима и на југу падати слаб снијег, док ће у осталим предјелима прије подне бити суво са дневном температуром од минус два до четири степена Целзијусова.

Босна и Херцеговина 22.03.2018 | 08:06
Данас облачно са слабим снијегом
Јутро је хладно, у већини предјела суво уз промјенљиву облачност, а на југу и југоистоку повремено пада слаб снијег, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Слично вријеме задржаће се и током дана - на истоку облачно уз слаб снијег повремено, на југу киша која може да се леди при тлу и сусњежица у вишој Херцеговини. Снијег ће падати у сарајевско-романијској регији и у горњем Подрињу.

Умјерен снијег очекује се на планинама на истоку. На сјеверу постоје услови за сунчане интервале. Касније поподне очекује се ново јаче наоблачење са југа и југоистока па ће снијег јачати, а према вечери ће се ширити ка западу и сјеверу.

Увече и током ноћи умјерен снијег ће падати у свим предјелима, уз даљи пораст сњежног покривача. Највише ће га пасти на планинама гдје се очекује нових 20 центиметара.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница минус 14, Хан Пијесак минус осам, Иван Седло и Соколац минус шест, Гацко и Бихаћ минус пет, Сански Мост минус четири, Сарајево, Сребреница и Зеница минус три, Бањалука, Бијељина, Добој, Градачац, Приједор и Тузла минус два, Брчко и Зворник минус један, Билећа нула, Требиње три, Мостар четири и Неум шест степени Целзијусових.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар