ŠPA - Mestalja u transu luduje: Osjeća se Liga šampiona!

Valensija "čuva" LŠ, Alaves pao na Anoeti! Fudbaleri Valensije i Real Sosijedada zabeležili su pobede u poslednja dva nedeljna meča 27. kola španske LaLige.  Valensija u ritmu, vidi se ko će u Ligu šampiona.  "Slepi miševi" pobedili i ostali na poen zaostatka za Madriđanima.  Slepi Miševi sigurni protiv Betisa - 2:0.  Sosijedad morao! Sosijedad pobedio! Alaves pao na Anoeti - 2:1.

Fudbal 05.03.2018 | 11:30
ŠPA - Mestalja u transu luduje: Osjeća se Liga šampiona!
Valensija je bez većih problema nadigrala Real Betis 2:0 na Mestalji i nastavila put ka Ligi šampiona.

"Slepi miševi" su poveli preko Rodriga u 23. minut posle fantastičnog proigravanja Guedeša. Tačku je stavio Simone Zaza početkom drugog poluvremena.

Valensija se tako dodatno učvrstila na četvtoj poziciji koja vodi u Ligu šampiona. Zadržala je osam bodova ispred Sevilje. Betis je daleko i od Evrope i od Segunde. 

Srpski reprezentativac Nemanja Maksimović opet nije bio u protokolu Valensije, kao ni sredinom nedelje. 

Real Sosijedad je savladao u malom baskijskom derbiju Deportivo Alaves 2:1. Sva ri gola postignuta su u prvom poluvremenu. 

Domaćin je ekspresno stigao do 2:0, Moreno je pogodio u šestom, a Asijer Iljaramendi u 11. Alfonso smanjuje na 39, ali gosti iz Vitorije nisu uspeli da izbegnu poraz. 

Ovom pobedom Real Sosijedad je pobegao na 13 bodova od zone ispadanja, dok je Alaves ostao na 11. 

Nije bio Sosijedad ugrožen, ali sada je definitivno rekao zbog donjem domu! Domaćin je morao, domaćin je i pobedio.

Mali baskijski derbi pripao je timu sa Anoete, pošto je Alaves pao posle lošeg starta - 2:1.

Vrlo težak period imala je ekipa Rel Sosijedada iza sebe. Otuda su na početku igrali kao da im život zavisi od ishoda duela sa Alavesom.

Već u šestom minutu domaćin je poveo. Odlično je posle kornera skočio Moreno i glavom pogodio cilj. Nisu se gosti ni sabrali, a Real Sosijedad je duplirao prednost. Na odbijenu loptu naleteo je Iljaramendi i doneo veliku radost na Anoetu.

Ipak, Alaves se nije predavao. Uspeli su gosti da smanje prednost preko Alfonsa Pedraze. Bilo je to sve.

Barselona je pobedila Atletiko Madrid i ponovo "umrtvila" trku za titulu. Ništa uzbudljivije, po svemu sudeći, neće biti do kraja sezone ni u trci za prva četiri mesta, koja vode u Ligu šampiona.

Real je pobedio u subotu, a Valensija je "zatvorila" nedelju slavljem na "Mestalji".

VALENSIJA - BETIS 2:0 (1:0)

Golovima Rodriga i Simona Zaze, Marselinjova ekipa odigrala je peti uzastopni meč bez poraza, a u tom nizu je ostvarila četiri pobede. Zahvaljujući toj seriji, "slepi miševi" odmakli su petoplasiranoj Sevilji čak osam bodova, a ostali su na bod zaostatka za Realom, koji je treći.

U takvoj situaciji, 11 kola pre kraja, čini se da će biti mnogo zanimljivije pratiti borbu u donjem delu tabele nego pri vrhu, gde su karte praktično podeljene.

Mestalja slavi, Mestalja luduje. Miriše na Ligu šampiona. Jako miriše. Valensija je nastavila da korača stazama uspeha, pošto je večeras na svom bunjištu bila bolja od Betisa - 2:0.

Očekivalo se da se Slepi Miševi bar preznoje, međutim nije bilo tako. Skoro da nije bilo neizvesnosti u Valensiji. Meč je počeo da se odvija po notama domaćina već u 23.minutu.

Odlično loptu u dubinu dobio je Rodrigo, prevario čuvara i potom sjajno realizovao izglednu priliku. Igra Betisa nije imala miris i ukus. Već u 47.minutu bilo je 2:0. Pogodio je Simone Zaza i najavio četvrti trijumf Valensije u prethodnih pet susreta.

LaLiga, 27. kolo:

Valensija – Betis 2:0 (1:0)
Rodrigo 23, Zaza 47

R. Sosijedad – Alaves 2:1 (2:1)
Moreno 6, Iljaremendi 11 – Alfonso 39

Barselona – Atletiko Madrid 1:0 (1:0)
Mesi 26

Levante – Espanjol 1:1 (0:0)
Morales 55p – Baptistao 90+1 

Subota:

Viljareal – Đirona 0:2 (0:1)
Stuani 16, Lozano 80

Sevilja – A. Bilbao 2:0 (2:0)
Murijel 27, Vaskes 32

Deportivo – Eibar 1:1 (1:1)
Dmitrović 33ag – Inui 11

Leganes – Malaga 2:0 (0:0)
Eraso 55, Amrabat 62

Real Madrid – Hetafe 3:1 (2:0)
Bejl 24, Ronaldo 45, 78 – Portiljo 65p 

Ponedeljak:

21:00 Selta – Las Palmas

Komentari / 0

Ostavite komentar