ШПА - Местаља у трансу лудује: Осјећа се Лига шампиона!

Валенсија "чува" ЛШ, Алавес пао на Аноети! Фудбалери Валенсије и Реал Сосиједада забележили су победе у последња два недељна меча 27. кола шпанске ЛаЛиге.  Валенсија у ритму, види се ко ће у Лигу шампиона.  "Слепи мишеви" победили и остали на поен заостатка за Мадриђанима.  Слепи Мишеви сигурни против Бетиса - 2:0.  Сосиједад морао! Сосиједад победио! Алавес пао на Аноети - 2:1.

Фудбал 05.03.2018 | 11:30
ШПА - Местаља у трансу лудује: Осјећа се Лига шампиона!
Валенсија је без већих проблема надиграла Реал Бетис 2:0 на Местаљи и наставила пут ка Лиги шампиона.

"Слепи мишеви" су повели преко Родрига у 23. минут после фантастичног проигравања Гуедеша. Тачку је ставио Симоне Заза почетком другог полувремена.

Валенсија се тако додатно учврстила на четвтој позицији која води у Лигу шампиона. Задржала је осам бодова испред Севиље. Бетис је далеко и од Европе и од Сегунде. 

Српски репрезентативац Немања Максимовић опет није био у протоколу Валенсије, као ни средином недеље. 

Реал Сосиједад је савладао у малом баскијском дербију Депортиво Алавес 2:1. Сва ри гола постигнута су у првом полувремену. 

Домаћин је експресно стигао до 2:0, Морено је погодио у шестом, а Асијер Иљараменди у 11. Алфонсо смањује на 39, али гости из Виторије нису успели да избегну пораз. 

Овом победом Реал Сосиједад је побегао на 13 бодова од зоне испадања, док је Алавес остао на 11. 

Није био Сосиједад угрожен, али сада је дефинитивно рекао због доњем дому! Домаћин је морао, домаћин је и победио.

Мали баскијски дерби припао је тиму са Аноете, пошто је Алавес пао после лошег старта - 2:1.

Врло тежак период имала је екипа Рел Сосиједада иза себе. Отуда су на почетку играли као да им живот зависи од исхода дуела са Алавесом.

Већ у шестом минуту домаћин је повео. Одлично је после корнера скочио Морено и главом погодио циљ. Нису се гости ни сабрали, а Реал Сосиједад је дуплирао предност. На одбијену лопту налетео је Иљараменди и донео велику радост на Аноету.

Ипак, Алавес се није предавао. Успели су гости да смање предност преко Алфонса Педразе. Било је то све.

Барселона је победила Атлетико Мадрид и поново "умртвила" трку за титулу. Ништа узбудљивије, по свему судећи, неће бити до краја сезоне ни у трци за прва четири места, која воде у Лигу шампиона.

Реал је победио у суботу, а Валенсија је "затворила" недељу слављем на "Местаљи".

ВАЛЕНСИЈА - БЕТИС 2:0 (1:0)

Головима Родрига и Симона Зазе, Марселињова екипа одиграла је пети узастопни меч без пораза, а у том низу је остварила четири победе. Захваљујући тој серији, "слепи мишеви" одмакли су петопласираној Севиљи чак осам бодова, а остали су на бод заостатка за Реалом, који је трећи.

У таквој ситуацији, 11 кола пре краја, чини се да ће бити много занимљивије пратити борбу у доњем делу табеле него при врху, где су карте практично подељене.

Местаља слави, Местаља лудује. Мирише на Лигу шампиона. Јако мирише. Валенсија је наставила да корача стазама успеха, пошто је вечерас на свом буњишту била боља од Бетиса - 2:0.

Очекивало се да се Слепи Мишеви бар презноје, међутим није било тако. Скоро да није било неизвесности у Валенсији. Меч је почео да се одвија по нотама домаћина већ у 23.минуту.

Одлично лопту у дубину добио је Родриго, преварио чувара и потом сјајно реализовао изгледну прилику. Игра Бетиса није имала мирис и укус. Већ у 47.минуту било је 2:0. Погодио је Симоне Заза и најавио четврти тријумф Валенсије у претходних пет сусрета.

ЛаЛига, 27. коло:

Валенсија – Бетис 2:0 (1:0)
Родриго 23, Заза 47

Р. Сосиједад – Алавес 2:1 (2:1)
Морено 6, Иљаременди 11 – Алфонсо 39

Барселона – Атлетико Мадрид 1:0 (1:0)
Меси 26

Леванте – Еспањол 1:1 (0:0)
Моралес 55п – Баптистао 90+1 

Субота:

Виљареал – Ђирона 0:2 (0:1)
Стуани 16, Лозано 80

Севиља – А. Билбао 2:0 (2:0)
Муријел 27, Васкес 32

Депортиво – Еибар 1:1 (1:1)
Дмитровић 33аг – Инуи 11

Леганес – Малага 2:0 (0:0)
Ерасо 55, Амрабат 62

Реал Мадрид – Хетафе 3:1 (2:0)
Бејл 24, Роналдо 45, 78 – Портиљо 65п 

Понедељак:

21:00 Селта – Лас Палмас

Коментари / 0

Оставите коментар